make-up kwasten wassen

Zo vaak hoor je je make-up kwasten schoon te maken (en zo doe je dat ’t best)

Je tanden poets je dagelijks, je haar krijgt een paar keer per week de nodige liefde tijdens een wasbeurt en ook je huis houd je tiptop in orde. Maar eh, hoe vaak was je eigenlijk je make-up kwasten?

Eens per week make-up kwasten wassen

Het is zo’n klusje op je to do-lijst dat je misschien het liefst uitstelt: het wassen van je make-up kwasten. Als je je niet meer kunt herinneren wanneer je dat voor het laatst hebt gedaan, is het tijd om eens je tasje met kwasten te legen en ze grondig te wassen.

Als het vervolgens lukt om het eens per week bij te houden, ben je al helemaal goed bezig. Dat wordt namelijk aangeraden om het allemaal zo hygiënisch mogelijk te houden. Door vuil, viezigheid en stof zijn make-up kwasten namelijk een bron van bacteriën. Reden genoeg om ze goed te wassen en na ieder gebruik eventueel ’tussendoor’ schoon te maken met een brush cleanser. Zo voorkom je dat er puistjes ontstaan.

Tip van visagist

Een fulltime visagist deelt op TikTok haar ultieme tips om de kwasten die ze voor haar klanten gebruikt te reinigen. Bekijk hier de video:

@kellsiebainmakeup Fave part of the job 🎨 #brushcleaning #makeupbrushes #makeupbrushcleaning #makeupartist #muatips ♬ Roxanne – Instrumental – Califa Azul

Volgens haar werkt simpelweg afwasmiddel en een beetje water het beste om de make-up uit de kwasten te krijgen. Vooral als je producten op crèmebasis gebruikt kun je wat zwaarder geschut inzetten. Wat ook goed werkt (en net even wat milder is), is babyshampoo.

Vervolgens brengt ze een beetje afwasmiddel (of babyshampoo, dus) aan op een speciaal matje dat je kunt gebruiken voor het wassen van je kwasten. Je kunt er hier eentje bestellen.

Maak de haren van de kwast nat en haal voorzichtig de kwast heen en weer op de mat. Door de structuur komt het schoonmaakmiddel goed tussen de haren van de kwast. Spoel goed na en herhaal eventueel als de haartjes nog niet goed schoon zijn.

Wist je dit al? Zo vaak moet je je haarborstel schoonmaken (hint: je doet het te weinig)

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Foto: Getty Images