haarborstel schoonmaken

Zo vaak moet je je haarborstel schoonmaken (hint: je doet het te weinig)

Je wast je haar, je lichaam, je kleding en je make-up kwasten met regelmaat. Maar hoe vaak reinig je eigenlijk je haarborstel? Het antwoord is waarschijnlijk: te weinig.

Hoe vaak moet je je haarborstel schoonmaken?

Haarproducten, talg, stof en vuil hopen zich allemaal op in een haarborstel. Daardoor wordt niet alleen de borstel vies, maar ook je haar zodra je begint te borstelen. Vergelijk het met het gebruik van je make-up kwasten: als je het reinigen goed bijhoudt, voorkom je dat je bacteriën verspreidt.

Op de grote vraag ‘hoe vaak moet je je haarborstel schoonmaken?’ is een simpel antwoord te geven, namelijk eens per week als je veel haarproducten (crème/gel/haarlak) gebruikt of eens per twee à drie weken als je niks in je haar gebruikt.

Lees ook: Pluisjes in je haarborstel? Zo maak je ‘m weer schoon

Hoe maak je een haarborstel schoon?

Als het een klusje is dat je uitstelt omdat je denk dat het te veel moeite kost: maak je geen zorgen. Zeker als je iedere week of iedere paar weken je borstel reinigt, kost het niet veel tijd.

Verwijder eerst de haren uit de borstel. Vervolgens maak je een sopje van warm water en een reinigende shampoo. Laat de borstel hier vijf minuten in weken, daarna even goed uitspoelen, laten drogen, et voilà. Je borstel is weer klaar voor gebruik.

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Foto: Getty Images

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.