Tussen twee vuren in...

Vriendin 49 – Hannekes zoon is homo, tot onbegrip van haar man

Vriendin 49 – Als de zoon van Hanneke (48) aan de eettafel vertelt dat hij op mannen valt, wordt zijn vader woedend. Hij wil het niet horen en vindt homoseksualiteit zondig en vies. Als moeder zit Hanneke tussen haar kind en haar man in.

Vriendin 49 – Als de zoon van Hanneke (48) aan de eettafel vertelt dat hij op mannen valt, wordt zijn vader woedend. Hij wil het niet horen en vindt homoseksualiteit zondig en vies. Als moeder zit Hanneke tussen haar kind en haar man in.

Hanneke: “De dag waarop het boven tafel kwam, zal ik nooit vergeten. Het was alsof er een bom viel in ons huis. Een bom waarop we totaal niet waren voorbereid, al zie ik achteraf dat er wel tekenen waren die in die richting wezen. We zaten te eten. Mijn man Geert, ikzelf en onze zonen Joep van zestien en Hans van achttien. 

We hadden wat onzingesprekken, zoals we ze zo vaak voeren tijdens de avondmaaltijd, het enige tijdstip op de dag dat we bij elkaar zijn. De luchtige sfeer veranderde echter op slag toen Joep eruit flapte: ‘Hans gaat liever met Jochem op stap.’ Er viel een akelige, beklemmende stilte na deze woorden. Iets in de stem van Joep maakte ons meteen duidelijk dat het hier niet over gewoon een vriend ging. Joep werd knalrood. ‘Sorry,’ stamelde hij tegen Hans. ‘Dat had ik niet willen zeggen.’ ‘Het geeft niet,’ zei Hans kalm, met een bleek gezicht. ‘Het moest toch een keer verteld worden.’ Hij legde zijn bestek neer en keek Geert en mij aan. Op dat moment wist ik wat zijn volgende woorden zouden zijn, toch kwamen ze onverwachts. ‘Joep heeft gelijk, ik val niet op vrouwen. Ik ben homo.’

Mijn man is strenggelovig opgevoed en heeft van zijn ouders meegekregen dat homoseksualiteit een zonde is. Na deze mededeling hapte hij naar adem. Ik zag de aderen op zijn voorhoofd opzwellen en hij werd zo mogelijk nog roder dan Joep. Helaas niet van verlegenheid, zoals onze jongste zoon, maar van woede."

Lees heel het verhaal op pagina 27 van Vriendin 49.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb jij het verhaal gelezen in Vriendin 49?

 • fb_10207944608762282
  fb_10207944608762282
  zelf ben ik moeder van 3 kinderen. En mijn mening is dat sexe er niet toe doet, ik vind het belangrijker dat alledrie mijn kinderen een lieve partner zullen vinden waar ze het leven mee willen delen. En van wat voor geslacht die partner dan is?? dat doet er voor mij niet toe..
  Beantwoorden
 • flaxie
  flaxie
  Ik kom uit een hele christelijke familie en mijn neefje is homo. Sinds dat bekend is, wordt er heel raar tegen hem aangekeken en dat vind ik zo onterecht. Ik ben blij dat ik niet zo bekrompen ben. En daarbij: je mag bij God zijn zoals je bent.
  Beantwoorden
 • Bam Bam
  Bam Bam
  mijn man zou het heel rap kunnen gaan accepteren of hij zou zijn koffers kunnen pakken....laat hem nooit het lef hebben zo tegen mijn zoon te doen!
  Beantwoorden
 • omamary
  omamary
  Hoe is het mogelijk datje niet je zelf mag zijn in2011,wat is er verkeerd aan om homo te zijn? Niets toch laat hem aub lekker genieten van zijn leven en zijn vriend.
  Beantwoorden
 • Pinetree
  Pinetree
  God heeft ons geschapen en heeft een bedoeling met ons leven. Als dat inhoud dat je als jongetje niet op een meisje valt, heeft Gods dat zo bedoeld. Punt.
  Beantwoorden

Gerelateerde artikelen