Vrouw Laptop

Vacature: uitdagende stage bij reportageredactie Vriendin

Voor de reportageredactie van Vriendin zijn we op zoek naar een fulltime stagiaire die de redactie vanaf januari 2021 minimaal 3 maanden komt versterken.

Schrijf jij graag interviews, houd je het nieuws goed bij en heb je veel affiniteit met persoonlijke verhalen? Dan is deze stage echt iets voor jou!

Verhalen van oud-stagiaires

Vriendin is een van de grootste vrouwenweekbladen in Nederland. Onze stagiaires worden altijd goed begeleid en komen terecht in een fijne sfeer op onze gezellige redactie. Dit zeiden zij over hun stage bij Vriendin:

Laura: “Ik ben heel blij dat ik voor Vriendin heb gekozen. Vanaf dag één voelde ik me als een vis in het water. Ik kreeg direct in de eerste week eigen verantwoordelijkheden en de kans om zelf ideeën in te brengen. De redactie stond open voor mijn mening en gaf me ook echt de kans om mezelf te ontwikkelen.”

Maike: “Stagelopen bij Vriendin was voor mij een feestje. Ik voelde me hier direct thuis en ik kreeg alle vrijheid om meer ervaring op te doen. Ook kreeg ik uitgebreide feedback en kon ik altijd bij iemand terecht met vragen. In deze periode heb ik beter leren schrijven en is mijn liefde voor dit vak nogmaals bevestigd.”

Saskia: “Wat een fantastische kansen heb ik hier gekregen. Elke dag ging ik met een glimlach naar de redactie, want wat een fijne sfeer hangt er. En natuurlijk heb ik hier veel opgestoken!”

Wat ga je doen?

Tijdens je stage houd je je bezig met verschillende (nieuws)rubrieken in Vriendin, maar ook het bezoeken van persevenementen. Eventueel behoort het schrijven van een groot verhaal ook tot je stage. Bij Vriendin kun je veel doen: van het interviewen van lezeressen tot het zoeken naar geschikte interviewkandidaten en het interviewen van BN’ers!

Jouw profiel

Je doet een hbo-studie journalistiek, media of communicatie, je hebt bij voorkeur al een keer een stage gelopen en bent enthousiast, gemotiveerd en niet bang om de handen uit de mouwen te steken. Je bent nieuwsgierig en leergierig en wil graag altijd het beste uit je werk halen. Interesse in persoonlijke verhalen is een must. Je werkt graag zelfstandig en durft op mensen af te stappen.

Klinkt dit als een stage die bij je past? Stuur dan een uitgebreide motivatie en cv naar redacteur Sonja via sonja.brekelmans@vriendin.nl.

Foto: iStock

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  • Anoniem
    Esmee van Hemert -
    Lieve dames, Suggestie? Neem mij aan en nee niet als stagiaire. Alle gekheid op een stokje, ik heb een baan, maar voel me daar al tijden niet op mijn plaats. Nee ik heb geen opleiding tot journalist en nee ik heb nooit eerder op een redactie gewerkt, laat staan bij een blad. Wel werk ik in de media, namelijk een platenmaatschappij, waar ik zorg voor alles m.b.t. royalties en legal. Nu ik 46 ben is dit iets dat ik niet meer wil en wil ik mijn passie gaan volgen. Herkenbaar? Het roer om!!! Nu is het niet alleen mijn werk dat me emotioneel uitgeput laat zijn, maar meer mijn werkgever. Genoeg over dat. Ik wil werken bij een redactie! Onderzoeken doen, brainstormen over nieuwe of spraakmakende onderwerpen. Ik hoor jullie denken; Ja dat wil iedereen wel en dat kan best kloppen, maar voor mij is letterlijk een sprong in het diepe. 46 jaar en een vaste baan opgeven voor iets nieuws. Een vast salaris, de basis waarop mijn hele bestaan en uiteraard dat van mijn kinderen leunt, opgeven voor een passie? Ja. Het leven is tekort om te denken; Had ik maar of was ik maar…. Ik weet zeker dat ik een bijdrage kan leveren aan jullie prachtige blad, maar ik ga nergens van uit. Wil ik rijk worden? Nee! Slechts gelukkig in wat ik doe en iets neerzetten waarvan ik kan zeggen; Daar heb ik deel van uit gemaakt. Ik ben me bewust van het feit dat ik niet in aanmerking zou komen voor een baan bij “Vriendin”, maar niet geschoten is altijd mis. Mochten jullie het leuk vinden om met mij in contact te treden, mijn mail staat genoteerd. Zo niet? No harm done. At least I’ve tried. Hartelijke groetjes, Esmée van Hemert
    Beantwoorden