Vriendin zoekt jou

Deel jouw levensverhaal

Vriendin is altijd op zoek naar mooie, persoonlijke verhalen. Heb jij ook een persoonlijk verhaal dat je wil delen omdat het belangrijk is, inspireert of herkenning biedt?

Mail ons dan jouw levensverhaal. Al 20 jaar is Vriendin hét tijdschrift waarin iedere vrouw haar verhaal kwijt kan. Aarzel niet en neem contact met ons op. Want jouw verhaal mag gehoord worden!

Geef je op via post@vriendin.audax.nl. 

Foto: Shutterstock

Reageer op dit artikel

bemelmans.maria@home.nl

vind die lust verhalen verschrikkelijk in u blad en culinair sla ik ook steeds over :'(

Beantwoorden
Coby Biemans

Een heel lang verhaal. ik zal proberen het kort te houden.
december 2016 is er een anonieme melding bij jeugdzorg binnen gekomen over het zusje van Chiara ( Chiara is , was ons pleegkind) er was met dit zusje van alles aan de hand, maar de Raad voor de Kinderbescherming (RK) vond dat er ook bij ons gekeken moest worden. Na wat gesprekken is er een dossier door RK opgesteld van 32 pagina’s waarvan 1 kwart over Chiara de rest over het zusje.
De RK vond dat de zusjes contact moesten hebben, en wij waren het daar mee eens, alleen niet bij ons, dat hadden wij geprobeerd, 6 maanden lang, doch dat zusje was ontspoord, en wij vonden het contact niet langer verantwoord. Doch als dit op neutraal terrein zou plaatsvinden en gecoördineerd vonden wij dit uiteraard een prima zaak.
Hiertoe heeft de RK bij de rechter een OTS ( onder toezichtstelling) aangevraagd, en deze op 17.05.2017 ook gekregen. Hierdoor werd er dus ook een gezinsvoogd aangesteld , de William Schrikker groep (WSG)
Toen begon de ellende. 2 jonge meiden van eind twintig, zelf geen kinderen, gingen ons vertellen dat er behalve contact met haar zusje ook contact moest zijn met haar netwerk. (moeder, oma’s opa’s tantes, etc etc). Maar die familie spoort dus niet..wij vonden dit ook niet goed in het belang van Chiara…Toen hebben ze Horizon pleegzorg op ons afgestuurd, een arrogante, zich zelf heel erg goed vindende dame, en die heeft toen een negatief rapport over ons opgesteld. Na aanleiding hiervan heeft de WSG besloten dat er een ander pleeggezin moest worden gezocht.

Op Maandag 18.09.2017 kwamen ze dit doodleuk vertellen. Op 20.10.2017 is er een rechtszaak geweest, waarbij de rechter, voor ons en onze advocaat onbegrijpelijk, uitgesproken dat de WSG in het gelijk werd gesteld.
Inmiddels hadden wij ( per abuis) een nieuw rapport onder ogen gekregen van de WSG over moeder en het zusje, dit rapport is te schrijnend om te lezen, Zusje is inmiddels ook uit huis geplaatst, woont bij een tante die ruim 3 jaar heeft vastgezeten voor een zedendelict. het zusje probeert sex te hebben met het dochtertje van tante, en nog veel meer. Moeder heeft een alcohol probleem, verzorgt haar kind, zowel qua hygiëne als voeding. Etc ETC. echt een verschrikkelijk rapport.

Doch helaas was dit rapport niet bij de rechtbank, en aangezien de rechter vond dat het vrijdagmiddag half 6 was, wilde ze hierover niet meer in discussie.

Het ergste is de leugens van de WSG naar ons toe, naar de school toe van Chiara ( directeur van de basisschool werd helemaal gek van al die dwingende mailtjes) e WSg wilt doen wat ze denken dat ze moeten doen.

Dit is de verkorte versie, want er is heel veel gebeurd in die korte tijd. Maar november jl mocht ik haar gaan afleveren bij haar nieuwe pleeggezin…. Een meisje wat nu naar haar 4e adres gaat, haar 4e nieuwe basisschool… maar dat is blijkbaar niet belangrijk.

Beantwoorden
shosha

Ik heb al zo vaak gereageerd op jullie oproepen maar heb nog nooit een reactie ontvangen. Waarom roepen jullie steeds mensen op als er daarna niets mee gedaan wordt?

Beantwoorden

Instagram