Corina's ex laat haar niet meer met rust...

Corina wordt gestalkt

Vriendin 49 – Wat begon als een liefdevolle relatie, mondde uit in een leven vol angst. Corina (37) wordt al elf jaar door haar ex-vriend achtervolgd, bedreigd en mishandeld. “Ooit sla ik definitief toe, als niemand het verwacht,” heeft hij haar beloofd.

Vriendin 49 – Wat begon als een liefdevolle relatie, mondde uit in een leven vol angst. Corina (37) wordt al elf jaar door haar ex-vriend achtervolgd, bedreigd en mishandeld. “Ooit sla ik definitief toe, als niemand het verwacht,” heeft hij haar beloofd.

Zelfs als ze in een cafeetje zit, bestudeert Corina iedereen die binnenkomt. “Het zit in mijn systeem,” legt ze uit. “Ik ben altijd op mijn hoede. Als je Guus niet ziet, wil dat niet zeggen dat hij niet in de buurt is. Dat is het griezelige.’’

Corina trouwde op haar achttiende met haar jeugdliefde Hans en kreeg een zoon. Zes jaar later gingen ze uit elkaar. ‘‘Dat gebeurde in goede harmonie. We hadden geen ruzie. We waren te jong getrouwd, de koek was op. Hans vond een nieuwe liefde, zij en haar man Guus waren vrienden van ons. Guus was er kapot van dat zijn vrouw hem voor mijn ex-man verliet. Ik ving hem op. Het klinkt bizar, maar ook wij werden een stel. Ik werd heel erg verliefd op hem.

Guus’ ex-vrouw waarschuwde mij voor zijn jaloezie, maar ik dacht dat het bij ons anders zou uitpakken. Ik was tenslotte zijn ware liefde, beweerde hij. Hij was overigens niet zo gewelddadig tegen haar als hij later tegen mij zou zijn…

Het liep uit de hand toen ik mijn ex-man opbelde om te vragen hoe het met hem ging. Dat deed ik wel vaker. We gingen nog steeds goed met elkaar om en onze zoon was regelmatig bij hem. Na afloop van het telefoongesprek brak de hel los, totaal onverwacht. Guus schold me uit voor hoer en riep dat het mijn eigen schuld was dat mijn ouders me niet wilden en ik vroeger misbruikt ben in het pleeggezin waarin ik woonde. Het raakte me diep. Alles wat ik ooit in vertrouwen aan hem had verteld over mijn pijnlijke jeugd, gebruikte hij om me onderuit te halen. Ik was verdrietig en woedend tegelijk."

Lees heel Corina's verhaal op pagina 34 van Vriendin 49.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je het verhaal in Vriendin 49 gelezen?

 • Skapie
  Skapie
  Heel herkenbaar dit stukje, het heeft bij mij heel wat jaren gekost dat ik me weer veilig voelde op straat. Zelfs nu 14 jaar later vind ik het nog steeds eng om ergens naar toe te gaan wat dicht bij zijn huis is. Maar hij laat me nu gelukkig met rust.
  Beantwoorden
 • Kaatjuh23
  Kaatjuh23
  wat vreselijk als je zoiets moet mee maken! wel knap dat ze haar verhaal durft te delen!
  Beantwoorden

Gerelateerde artikelen