Hond (1)

Je hond uit de kerstboom houden? Met déze tips lukt het

Kerstbomen en honden leveren vaak leuke kiekjes op, maar zijn niet altijd een goede combinatie. Met deze tips voorkom jij ellende in de woonkamer.

Kerstbomen en honden leveren vaak leuke kiekjes op, maar zijn niet altijd een goede combinatie. Met deze tips voorkom jij ellende in de woonkamer.

1. Laat je hond wennen aan de boom

Vier jij dit jaar voor het eerst kerst met je viervoeter? Dan is het slim om de kerstboom eerst een paar dagen kaal in huis te laten staan. Op deze manier kan je hond aan de boom wennen en zal hij of zij ‘m eerder met rust laten in het geval er lichtjes en ballen in hangen.

2. Let op met versiering

Hang het lichtsnoer niet in de onderste takken van de boom. Je hond kan erin verstrikt raken of erop kauwen, met het risico op een elektrische schok. Ook is het aan te raden om niets breekbaars op te hangen en eetbare producten te vermijden. Maak de snoeren die richting het stopcontact lopen vast tegen de muur of omhul ze met een beschermende huls.

Ook handig: Je kat uit de kerstboom houden? Met deze 3 tips lukt het

3. Zet de boom vast

Om te voorkomen dat de kerstboom kan omvallen, is het goed om de boom in een standaard te zetten. Ook kun je de boom eventueel aan het plafond of de muur vastmaken met behulp van visdraad. Haal het draad om de stam van de boom heen, op het punt waar de takken het breedst zijn. In het geval van het plafond, maak je het stuk draad vast aan de top van de boom. Vervolgens schroef je een haakje in de muur waar je het draad aan vastmaakt.

4. Aluminiumfolie

Leg wat aluminiumfolie of een bakje gevuld met droge pasta onder de boom. Begint je hond hier rond te neuzen, dan hoor je dit direct en kun je op tijd ingrijpen wanneer de boom in gevaar is.

Bron: Rover Foto: Getty Images

Lees ook: dit zijn de populairste hondennamen van het afgelopen jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen