Zo krijg je de gourmetgeur uit je kleding

Zo krijg je de gourmetgeur uit je kleding

Kijk je er ook weer naar uit om gezellig te gourmetten? Dan is de afterparty net iets minder gezellig: want hoe krijg je die vetgeur uit je kleding? Een paar tips.

Gourmetgeur uit kleding

Het heerlijk avondje is gekomen, maar de geur die gourmetten met zich meebrengt is dan weer niet om over naar huis te schrijven. Voor je het weet ruikt niet alleen je huis, maar ook je kleding naar het vet. Gelukkig kun je iets aan de gourmetgeur doen.

Wassen

De meest voor de hand liggende oplossing is om je kleding te wassen. Zo verdwijnt de geur als sneeuw voor de zon en ruikt het weer lekker naar je wasmiddel.

Baking soda

Geen tijd om te wassen of is je kleding op de geur na nog niet vies? Ga dan met baking soda aan de slag. Leg je kleding neer, sprenkel de baking soda er rijkelijk overheen en laat een paar uur intrekken. Even afspoelen, drogen en de stof ruikt weer fris. Je kunt de kleding ook in een zak stoppen met baking soda. Even schudden, tien minuten laten zitten, afspoelen en klaar.

Droogtrommeldoekjes

Ook droogtrommeldoekjes helpen de gourmetgeur uit je kleding te halen. Stop de kleding in de droger – mits de kleding daartegen kan – en stop er zo’n doekje bij. Tien minuten laten draaien, et voilà.

Stomer

Heb je een stomer in huis? Dan is dat een goed alternatief voor je kleding wassen als dat nog niet nodig is. Door de stoom verdwijnt de gourmetgeur uit je kelding. Ideaal. Je kunt je kleding ook even ophangen in de badkamer tijdens het douchen om de geur te verwijderen.

Wil je de gourmetgeur ook uit huis verdrijven? Lees dan deze tips.

Bron: Libelle
Foto: Getty Images