Meest Gehoorzame Hondenrassen

Zit? Bráááf: dit zijn de meest gehoorzame hondenrassen

Wil je geen hond die na de zoveelste puppytraining nog steeds niet luistert naar ‘zit!’ of ‘af!’? Kies van voor een van onderstaande rassen.

Die zijn naast intelligent en lief, ook nog heel gehoorzaam.

Bordercollie

Tadeusz Lakota Gffovuqco4k Unsplash

Geloof het of niet, deze honden zijn in staat om nieuwe opdrachten al na de vijfde keer te begrijpen. Een Bordercollie is daarom ook vaak de beste op de hindernisbaan: hij kan zich goed concentreren, luistert perfect en is vaardig.

Poedel

Afra Ramio Mmykaqdayeg Unsplash

Zien er gezellig uit, maar zijn ook heel vrolijk, actief, speels en – jawel – ze luisteren goed. Doordat poedels niet snel afgeleid en echte doorzetters zijn, kun je ze makkelijk trainen.

Lees ook: Déze hondenrassen gaan perfect samen met katten in huis

Duitse herder

Jez Timms Lzz Qvo498e Unsplash

Hierbij denk je waarschijnlijk meteen aan een politiehond, maar het is veel meer dan dat. Ze zijn slim, gehoorzaam, oplettend en ongelofelijk goede waakhonden.

Golden retriever

Helena Lopes Wnrutxmyr8w Unsplash

Ja hoor, daar is-ie: de blonde, trouwe viervoeter – een van de populairste honden van dit moment. Golden retrievers zijn rustig, vrolijk en aanhankelijk en daarom perfect voor gezinnen met kinderen. Als ze vanaf puppy zijnde goed getraind worden, kun je ze werkelijk alles leren.

Doberman pinscher

Leonardo Baldissara Xhvnyc3lr9s Unsplash

Door de puntige oren en lange snuit ziet de Doberman er misschien eng uit, maar ze zijn (mits ze goed getraind worden als pup) juist heel gehoorzaam, sociaal en trouw. Ziet hij iemand als een bedreiging voor het gezin? Dán kan hij zich wel van z’n agressieve kant laten zien.

Vriendin’s favoriet

Het bevorderen van de intelligentie van je hond en tegelijkertijd de verveling verjagen? Dat kan met deze hondenpuzzel vol snackvakjes en bewegende delen. Niet alleen werkt je hond voor zijn voeding, maar het voorkomt ook verstikking en spijsverteringsstoornissen. Het unieke design van het hondenspel laat huisdieren tijdens het eten spelen, wat de voedingstijd vertraagt en zo de spijsvertering ondersteunt. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Bron: myanimals.com