Was binnen drogen? Hier moet je op letten

Was binnen drogen? Hier moet je op letten

Als je geen droger hebt is het in de zomer geen probleem om je was buiten te drogen. Maar nu het kouder en vooral natter wordt buiten, is buiten je was drogen niet altijd een optie. Hang jij de was binnen op? Dan zijn er wel een aantal dingen waar je op moet letten. 

Op sommige herfst- en winterdagen kan de was nog prima buiten drogen, maar bij regenachtig weer wordt je toch aangewezen op het wasrek dat binnen staat. Helaas zitten daar een aantal nadelen aan vast. Want het ophangen van natte was verhoogt de luchtvochtigheid in huis, waar je in heftige gevallen vochtschade en gezondheidsproblemen aan over kan houden. We nemen een aantal handige tips met je door om deze problemen zoveel mogelijk te beperken. 

Ventileren

Waar je de was ook neerzet: het is erg belangrijk dat je de ruimte goed ventileert zodat het vocht afgevoerd kan worden. Je zou denken dat het daarom belangrijk is om een raam open te zetten, zodra de was aan het rek hangt, maar niets is minder waar. Wacht beter eerst tot de was droog is en zet daarna een raam open. De was droogt namelijk sneller in een warme ruimte. En voelt de lucht wel erg vochtig en heb je het gevoel dat de was niet goed droogt? Zet tussendoor dan kort een raam open. 

Waar laat je de was drogen?

De lucht wordt dus vochtiger als je de was binnen droogt. Daarom is de plek waar je de was neerzet erg belangrijk. Zoek een warme plek, dichtbij een raam waar licht en warmte naar binnen komt. Het is beter om de was niet op te hangen in de woon- of slaapkamer, omdat je daar veel tijd doorbrengt. Een logeerkamer of een andere kamer waar je niet vaak komt is de beste keuze. 

Lees ook: Wasgoed drogen in de winter: zó pak je dat aan

Extra centrifugeren

Wist je dat het natte wasgoed tot wel drie liter water kan bevatten? Het helpt al enorm als de was zo droog mogelijk uit de wasmachine komt. Zo droogt het niet alleen sneller, maar het is ook beter voor de luchtkwaliteit. Kies er daarom voor om het programma nog een rondje te laten centrifugeren. Schud de kleding verder ook nog een keer uit voordat je het ophangt. 

Luchtontvochtiger

Merk je dat het snel vochtig wordt in huis? Dan kan het helpen om een luchtontvochtiger aan te schaffen. Sommige ontvochtigers hebben zelfs een speciale functie voor wanneer je de was binnen droogt. Zo zorg je ervoor dat de lucht in huis gezond blijft.

Vriendin’s favoriet

Extra stevige en opvouwbare droogcarrousel. Dit droogrek is gemaakt van aluminium en voorzien van een sterke haak voor bevestiging. Ideaal voor het drogen van de kleine was. Beschikt over 36 knijpers. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Bron: Libelle.be
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.