Vetvlek verwijderen zonder te wassen: probeer dan de droogshampoo-truc

Vetvlek verwijderen zonder te wassen: probeer dan de droogshampoo-truc

Presteer jij het om de ene na de andere vetvlek in je favoriete outfits te krijgen? Dan sta je vast weleens met je handen in je haar bij de wasmachine te wachten tot je kleding weer schoon is. En soms kun je nou eenmaal niet zo lang wachten tot je kledingstuk weer droog is. Wist je dat er een handig middeltje is dat een vetvlek meteen uit je kleding haalt zonder dat je het hoeft te wassen?

Het enige wat je nodig hebt is een bus droogshampoo.

Water en zeep

Veel vlekken krijg je – als je snel bent – wel met water en zeep of wasmiddel uit je kleding, maar bij vetvlekken is dat een ander verhaal. Vet is namelijk niet oplosbaar in water, waardoor je het niet makkelijk uit de stof spoelt. De meeste mensen rennen na het maken van zo’n vlek naar de keuken om met water en afwasmiddel aan de slag te gaan. Maar hiermee krijg je een vetvlek niet altijd uit de stof. 

Droogshampoo tegen vetvlekken

Gelukkig is er een andere makkelijke manier om een vetvlek snel uit je kledingstuk te krijgen. Hiervoor moet je even naar je badkamerkastje rennen. Veel mensen hebben namelijk wel een bus droogshampoo in huis en dat is het ideale wapen tegen vetvlekken. Droogshampoo bevat namelijk zetmeel, wat overtollig talg uit je haar haalt en je haar er langer frisser uit laat zien. En dat werkt dus ook bij vetvlekken in je kleding. 

Lees ook: Zó verwijder je een zweetgeur uit je kleding

Zo ga je te werk

Bekijk eerst welke droogshampoo je in huis hebt. Heb je een droogshampoo die speciaal voor bruin haar is, dan kun je die beter niet gebruiken. Dit product kan namelijk donkere deeltjes bevatten die juist extra kunnen vlekken. Verder moet je producten die olie bevatten ook vermijden. Staat er een goede bus droogshampoo? Spray het dan rijkelijk op de vlek en laat het een uur intrekken. Daarna veeg je het gemakkelijk van de stof af met een droge doek. En je zult zien dat de vlek als sneeuw voor de zon is verdwenen.

Tip van de redactie

De kledingstomer van TibaGoods is compact van formaat en makkelijk in gebruik. Met het afneembare waterreservoir is de kledingstomer te hervullen met water. De kledingstomer verwarmt gemakkelijk, hierdoor zijn alle kledingstukken efficiënt te strijken. De kledingstomer is bovendien gemakkelijk mee te nemen op reis. Door de specialiteiten van dit apparaat zorg je weer voor frisse kleding zonder kreukels. Voor meer info klik op onderstaande button.

Bron: Freundin
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.