meest-gemaakte-fouten-inruimen-vaatwasser

5 redenen waarom je vaat niet schoon uit de vaatwasser komt

Niets vervelender dan je vaat uit de vaatwasser halen en erachter komen dat het nóg niet schoon is. Gelukkig kun je hier iets aan doen.

1. Je gebruikt het verkeerde vaatwasmiddel

De reden dat niet elk vaatwasmiddel even goed werkt, heeft te maken met de waterhardheden in je huis. Het is dan ook goed om verschillende producten uit te proberen.

2. Je vaatwasser is niet schoon

Je zou misschien denken dat de vaatwasser geen schoonmaakbeurt nodig heeft, maar niets is minder waar. Check altijd of het apparaat een filter heeft dat zichzelf reinigt of eentje heeft die je handmatig moet schoonmaken. In het laatste geval, kun je dit het beste twee keer per weer doen.

3. Je ruimt verkeerd in

Ook verkeerd inruimen, kan ervoor zorgen dat je vaat niet goed schoon wordt. Bekijk hier de meegemaakte fouten
.

4. Je maakt je vaat van tevoren schoon

Het klinkt misschien vreemd, maar je vaat van tevoren afspoelen kan er ook voor zorgen dat de vaatwasser z’n werk niet goed kan doen. Dit heeft te maken met de oppervlakte-actieve stoffen en enzymen. Deze worden aangetrokken op etensresten en verwijderen deze. De oppervlakte-actieve stoffen wassen het vervolgens weg.

5. Je gebruikt geen glansspoelmiddel

Wist je dat glansspoelmiddel kan helpen om je vaat glanzend schoon te krijgen? Je zult echt verschil zien.

Vriendin’s favoriet

Met deze rvs-schoonmaakparels maak je elke glazen fles of karaf in een handomdraai schoon. Zelfs de moeilijk bereikbare plekken worden weer schoon. Zeg vaarwel tegen vervelende resten van rode wijn, thee of koffie, vuil en kalkaanslag. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Bron: tipsenweetjes.nl
Foto: Getty Images