Ontwerp Zonder Titel 2023 01 20t115322.509

Twijfel je over een tweede hond? Dít zijn de voor- en nadelen

Twijfel je wel eens over een tweede viervoeter in huis? In dit artikel besprek we de voor- en nadelen van een tweede hond.

Voordelen

Een groot voordeel van een tweede hond in huis, is natuurlijk: nóg meer gezelligheid (althans, daar ga je natuurlijk vanuit). Elke hond heeft een eigen persoonlijkheid en er zal dus een nieuw karaktertje in huis komen. Een ander voordeel is dat je eerste hond nooit meer alleen hoeft te zijn en altijd een speelmaatje zal hebben. Als er een goede match is tussen de twee, kun je met een gerust hart een paar uurtjes van huis zijn. Zowel voor je eerste hond, als voor jezelf is een tweede hond mogelijk een nieuwe vriend(in) voor het leven.

Lees ook: 20x de leukste Engelse hondennamen voor je nieuwe viervoeter

Nadelen

Als je alleen woont, kunnen twee honden in huis een hele uitdaging zijn. Je hebt bijvoorbeeld je handen niet meer vrij tijdens het wandelen. Het wandelen wordt iets uitdagender omdat je nu twee honden in de gaten moet houden. Daarnaast is het in het begin spannend hoe de honden op elkaar zullen reageren en hoe zij zich zullen gedragen als het baasje van huis is. Dit zal de eerste weken heel spannend zijn. Vergeet ook de extra kosten (en zorgen) niet. Het hebben van een huisdier kost geld en deze kosten zullen verdubbelen op het moment dat je een tweede hond in huis hebt. Er zijn dus zowel voor- als nadelen van een tweede viervoeter in huis en de keuze is aan jou. Het kan altijd helpen om de honden eerst een paar keer met elkaar te laten kennismaken en te observeren hoe de twee op elkaar reageren. Dit biedt geen garantie, maar als het echt geen match is, zal dit al snel duidelijk worden.

Tip van de redactie

De Chuckit! Ultra Ball drijft op het water en stuitert op de grond wat het ideaal maakt voor jouw huisdier! De duurzame materialen zorgen voor lang speelplezier en door de opvallende kleuren is de bal goed terug te vinden voor jouw hond. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Chuckit Ultra Ball
Bekijk bij bol.com

Lees ook: Dit wil je: HEMA verkoopt nu matchende kerst-pyjama’s voor jou en je hond

Foto: GettyImages
Bron: Friendsofthedog.co

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.