Dankzij dit simpele trucje smaakt je stamppot veel lekkerder

Dankzij dit simpele trucje smaakt je stamppot veel lekkerder

Het koude weer vraagt maar om één maaltijd: heerlijke stamppotten. Maar hoe zorg je ervoor dat je stamppot lekker smeuïg is zonder dat het meteen te ongezond wordt? Daar is een handig trucje voor.

Tip voor stamppot

De wintertijd is ingegaan, de bladeren zijn inmiddels van de boom gevallen en een winterjas dragen is een must tijdens deze (korte) dagen. Dat roept om een stamppot boerenkool, zuurkool of andijvie. Als je een lekkere, smeuïge stamp wil, is dé tip om wat kookvocht van de aardappelen te bewaren. Dit is – net als bij pasta – het spreekwoordelijke vloeibare goud.

Het kookvocht maakt de puree zacht en lekkerder. Waarschijnlijk heb je hierna geen klontje boter of melk meer nodig, maar mocht je dat toch lekker vinden: voeg het dan toe als het op kamertemperatuur is. Nog lekkerder is om een beetje van het bakvet van de spekjes toe te voegen – mocht je die in je gerecht verwerken. Het maakt het een tikkeltje ongezonder, maar geeft je stamp wel extra smaak.

Lekkere recepten

Meteen zin gekregen in een stamppot? Probeer dan eens deze lekkere recepten.

Bron: 24Kitchen
Foto: Getty Images

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Anoniem
    Annie
    Kookvocht van aardappelen is giftig. Lijkt me geen goeie tip dit
    Beantwoorden