raapstelenstamppot met oude kaas

Slank recept: raapstelenstamppot met oude kaas

Wil je het jaar gezond beginnen? Goed nieuws: we delen aan het begin van dit jaar 10 gezonde (maar lekkere) slank recepten op Vriendin.nl. Alle recepten zijn onder de 500 Kcal p.p. Iedere middag om 16.00 uur verschijnt er een nieuw recept.

Wil je het jaar gezond beginnen? Goed nieuws: we delen aan het begin van dit jaar 10 gezonde (maar lekkere) slank recepten op Vriendin.nl. Alle recepten zijn onder de 500 Kcal p.p. Iedere middag om 16.00 uur verschijnt er een nieuw recept.

Bereidingstijd: 30 minuten
Vegetarisch
425 kcal p.p.

Ingrediënten: 1,5 kg kruimige aardappelen, geschild en in stukken • 2 el amandelschaafsel • 200 ml magere melk • 3 bosjes raapstelen, grof gehakt • 2 sjalotjes, fijngesnipperd • 150 g oude 30+-kaas, in kleine stukjes

Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar. Rooster in een droge koekepan het amandelschaafsel goudbruin. Verwarm de melk. Giet de aardappelen af. Stamp ze met de melk tot een smeuïge puree. Schep er de raapstelen, de sjalot en de kaas door. Breng op smaak met zout en peper. Schep de stamppot op 4 borden. Bestrooi met het amandelschaafsel.

Variatietip
Vervang de oude kaas eens door light-brie (28%).

Productie: Tessa Klösters. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Receptuur & Foodstyling: Jessica Lek.