Alles wat je wil weten over de TikTok 'moon phase soulmate'-trend

Alles wat je wil weten over de TikTok ‘moon phase soulmate’-trend

Misschien heb je het op TikTok al veel voorbij zien komen: de moon phase soulmate-trend. Het is de stand van de maan tijdens de geboorte van jou en je partner. Schuiven ze mooi in elkaar, dan zou het meant to be zijn. Maar is dat ook zo?

Moon phase soulmate-test uitgelegd

TikTok zit vol gebruikers die gek zijn op liefde en romantiek. De moon phase soulmate-test past precies in dat straatje. Want hoe romantisch is het als blijkt dat jij en je partner bij jullie geboorte al voorbestemd zijn? De test wordt door sommige astrologieliefhebbers als een compatibiliteitstest gezien.

Overlapt de maanfase op het moment van geboorte met de maanfase van je partner en liggen ze op één lijn? Dan zou je een fantastische romantische compatibiliteit hebben en soulmates zijn. Als de maanfasen niet overeenkomen, zouden koppels moeilijkheden ondervinden om op emotioneel vlak verbinding te maken.

Zie hieronder een voorbeeld van de moon phase soulmate-test:

@tess.cb My soulmate 🥲❤️ #CapCut #moonphasetrendcouples #moonphasetrend #boyfriend ♬ Every Summertime – NIKI

Lees ook: Het effect van de volle maan: dít zou je kunnen merken

Hoe maak je zo’n filmpje?

Wil je niet alleen jullie maanfasen ontdekken, maar ze ook op een TikTok-waardige manier in elkaar schuiven? Dan hoef je niet zelf te knutselen in programma’s. Je kunt dat eenvoudig maken op deze website van Phasesmoon. Allereerst vul je je eigen geboortedatum in, om vervolgens de geboortedatum van je partner (of die ene knappe Formule 1-coureur, doe eens gek) in te typen. Klik op ‘go’ en je krijgt net zo’n prachtig filmpje als die viral TikToks.

Lees ook: Déze sterrenbeelden zijn een perfecte match op liefdesgebied

Is het accuraat?

De stand van de maan is accuraat, maar of de test nu echt aangeeft of je partner op basis van zijn of haar geboortedatum de ware is… Niet echt. Als je gelooft in de astrologische compatibiliteit, dan zijn er betere manieren om te ontdekken hoe goed de match is. Eén van de populairste methoden heet ‘synastry’-lezing. Daarbij leg je de geboortehoroscopen naast elkaar om te ontdekken of je goed op één lijn zit.

Door je geboortehoroscoop uit te pluizen, kun je onder andere rekening houden met maantekens. Dat is het sterrenbeeld waarin de maan staat op het moment dat je geboren wordt. Dat helpt je beter jullie romantische compatibiliteit begrijpen dan de virale moon phase TikTok-trend.

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Bron: Elite Daily
Foto: Getty Images