slapen bed

Handig filmpje: met deze truc ruikt je bed in no time weer lekker fris

Hoe fijn is het om na een lange dag in een fris bed te kruipen? Helaas trekt die geur door transpiratie al snel weer weg. Met deze truc behoud je de frisse geur veel langer.

Beter voor het milieu

Misschien gebruik je al wasverzachter om je beddengoed fris te laten ruiken. Toch is dat niet de meest milieuvriendelijke manier. De chemische stoffen uit wasverzachter komen namelijk deels in het afvoerwater terecht. Op TikTok deelt Mama Mila een handige truc om je bed weer fris te laten ruiken zónder dat je het milieu belast. En het is ook een stuk beter voor je huid.

Lees ook: Zó vaak moet je je dekbed verschonen

Zo doe je het

Om de truc zelf te proberen heb je vijf dingen nodig: een stofzuiger, baking soda (natriumbicarbonaat), etherische olie, een (maat)beker en textielspray. Haal de lakens en matrasbeschermer van je bed en stofzuig het matras. Meng baking soda met een paar druppels etherische olie en strooi het mengsel op je matras. Laat het een paar uur intrekken. Was ondertussen je lakens (en eventueel je kussens en dekens). Verwijder de restanten van het mengsel op het matras met een stofzuiger. Spray tot slot nog wat textielspray over het bed. Wedden dat je nog nooit in zo’n fris bed hebt geslapen?

Bekijk het TikTok-filmpje hieronder.

@mama_mila_

Treat yourself to a good nights sleep ##springcleaning ##bedroomcheck ##momsoftiktok ##cleaningtips ##sleepwell ##selfcare ##lifeathome ##cleanliving

♬ Run Free (feat. IVIE) – Deep Chills

Lees ook: Bewezen: met je huisdier in bed slapen, is goed voor je nachtrust

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen