Thuis

Met deze 5 tips verwijder je koffievlekken in no time

Zul je altijd zien: sta je op het punt om weg te gaan, mors je hete koffie op je hagelwitte blouse. Geen paniek! Met deze 5 tips haal je die lelijke vlek er zo uit.

Als je er snel bij bent, kun je de vlek over het algemeen helemaal verwijderen. Probeer het eerst met lauw water, soms verdwijnt de vlek dan vanzelf, maar voor hardnekkige vlekken kun je de volgende oplossingen achter de hand houden.

1. Zout
Handig, want zout heb je bijna altijd snel bij de hand. Strooi het over de vlek, laat even intrekken en veeg de restjes daarna weg met een droge doek. Je zult zien dat de vlek een stuk minder is.

2. Witte azijn
Misschien niet de optie met de lekkerste geur, maar wel effectief. Zit de vlek in je tapijt? Dep de witte azijn met een doek op de vlek. Voor kleding met grote vlekken maak je een oplossing van drie delen azijn en één deel water. Laat het kledingstuk een nacht in de oplossing liggen. Spoel de volgende ochtend goed uit en was het in de wasmachine.

Ook handig: schoonmaken met schoonmaakazijn

3. Baking soda
Baking soda kun je gebruiken voor het bakken van koekjes, maar het is ook een handig hulpmiddel in het huishouden. Maak het kledingstuk of het oppervlakte met de vlek nat met een vochtige doek en strooi er wat baking soda overheen. Laat dit intrekken en wrijf het schoon met een droge doek. Een groot deel van de vlek zal verdwenen zijn. Kleding kun je daarna wassen in de wasmachine.

4. Eigeel
Dit schijnt een goed reddingsmiddel te zijn bij koffievlekken. Klop een eigeel en wrijf het over de koffievlek. Spoel het daarna goed uit.

5. Afwasmiddel
Nog een product wat je altijd in huis hebt: afwasmiddel. Door het schuim is de vlek vaak makkelijk te verwijderen.

Foto: iStock

Reageer op dit artikel

Instagram