Dit is de reden dat veel stelletjes in het voorjaar uit elkaar gaan

Soms lijkt het alsof alle relaties om je heen ineens stranden. Vooral in de lente gaat het vaak mis. En daar is een reden voor.

Soms lijkt het alsof alle relaties om je heen ineens stranden. Vooral in de lente gaat het vaak mis. En daar is een reden voor.

Einde van de winterdip

De reden dat mensen in het voorjaar massaal uit elkaar gaan, heeft volgens psycholoog en social worker Dr. Danielle Forshee te maken met het einde van onze winterdip. Zonlicht zorgt namelijk voor meer serotonine (gelukshormoon) en minder melatonine (slaaphormoon). Kortom: we zitten beter in ons vel, zijn positiever en staan open voor nieuwe ervaringen.

Lees ook: Na al die jaren: 7 tekenen dat je partner nog áltijd gek op je is

Nieuwe mensen ontmoeten

Dat we meer tijd buiten doorbrengen, betekent ook dat we nieuwe mensen ontmoeten en socialer zijn. “In de lente heb je vaak minder behoefte om bij iemand te blijven die je in de winter een veilig en gelukkig gevoel geeft”, aldus Forshee. Ben je momenteel helemaal gelukkig met je partner? Dan hoef jij je geen zorgen te maken. Het mooie weer kan jullie relatie ook een boost geven. Maar wanneer je twijfelt, is de kans groot dat je er dit voorjaar een punt achter zet.

Bron: Independent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen