Water Geven

Kun je de planten in de tuin ook te veel water geven?

De zomer is in volle gang en dat betekent dat je de planten in je tuin voldoende water moet geven. Maar kun je ze eigenlijk ook te veel water geven?

Warme zomermaanden

Het is best lastig om in te schatten hoeveel water je planten of gazon in de zomer nodig hebben. Elke dag een klein beetje water is eigenlijk niet genoeg. Zo komt het water namelijk niet bij de dieper gelegen wortels. Beter is het om eens per week flink water te geven, bijvoorbeeld met een tuinslang. Let er wel op dat niet alle planten van ‘natte voeten’ houden.

Lees ook: 6 verrassende redenen om meer planten in huis te halen

Te veel water

Planten hebben water nodig om te overleven en te groeien. Toch kun je ze ook te veel water geven. Hierdoor gaan de wortels niet meer op zoek naar water en worden ze kwetsbaarder. Er bestaat dan een kans dat ze de winter niet zullen overleven. Bovendien kun je ook water besparen als je niet te veel water geeft.

Handige tips

Een paar dingen om te onthouden. Sproei de planten alleen wanneer de grond echt droog is. Ook als alleen de bovenste laag droog is, hoef je nog geen water te geven. Het beste is om planten ’s avonds water te geven, omdat het water door de zon snel verdampt. Je kunt sproeiers beter eens per week een uur aanzetten dan elke dag kort.

Lees ook: Door deze simpele truc weet je of je plant water nodig heeft

Bron: Intratuin Foto: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen