kerstboom

Je kerstboom optuigen met een hond in huis? Zó pak je dat aan

Honden en kerstbomen gaan helaas niet altijd heel goed samen. Met déze tips zorg je ervoor dat jouw hond een veilige kerst beleeft.

1. Boom vastmaken

Een kerstboom die omvalt doordat jouw lieve viervoeter er tegenaan loopt: dat wil je voorkomen. Wat je dan kunt doen is de kerstboom vastmaken. Tegen de muur of het plafond bijvoorbeeld. Dit doe je door visdraad om de stam te wikkelen (waar de takken het breedst zijn) en een haakje aan de muur te maken. Deze verbindt je vervolgens. Als je de boom aan het plafond wilt vastmaken doe je eigenlijk hetzelfde. Alleen maak je nu het stukje visdraad vast aan de top van de boom.

2. Alarm instellen

Zie je de bovenstaande tip niet zo zitten, dan kun je er ook voor kiezen om een alarm in te stellen. Dit doe je door simpelweg aluminiumfolie onder de boom te leggen. Als je hond zich dan in de buurt van de boom bevindt, kun je altijd op tijd ingrijpen.

3. Eerste kerst

Als dit de eerste kerst is voor jouw viervoeter, dan kun je het beste beginnen met een kale boom. Laat hem of haar vervolgens een paar dagen hieraan wennen. De kans is zo groter dat, als je de boom vervolgens gezellig versiert, je hond ervan afblijft.

4. Lichtjes

Super gezellig natuurlijk die kerstverlichting. Alleen kan dit voor honden soms gevaarlijk zijn. Een oplossing is de snoeren te omhullen met een beschermende huls.

Lees ook: Leuk: dít is de trailer van de Netflix-kerstfilm The Princess Switch 3

5. Breekbare kerstballen

Mooie breekbare kerstballen of erfstukken met een hoge emotionele waarde kun je het beste zo hoog mogelijk in de boom hangen. Zo voorkom je ook gevaarlijke situaties met glasscherven. Als de situatie je nog dan nog steeds te veel spanning oplevert, kun je misschien toch het beste plastic versiering aanschaffen.

6. Niets eetbaars

Kerstkransjes en zuurstokjes zien er heel gezellig uit in een kerstboom, maar zijn niet aan te raden als je een hond in huis hebt. Dit is een te grote verleiding.

7. Giftige planten

Om je direct even gerust te stellen: dennennaalden die naar beneden vallen zijn niet giftig voor je hond. Ze kunnen echter wel schade aan de mond of aan de spijsverteringskanalen van je hond veroorzaken. Het is daarom altijd goed om de naalden zo snel mogelijk op te ruimen. Klassieke versieringen zoals hulst, maretakken en kerststerren, zijn niet veilig voor honden.

8. Kaarsen

Kaarsen zijn erg mooi en knus, maar zijn natuurlijk erg gevaarlijk voor honden. Wil je ze toch gebruiken? Plaats ze dan zo hoog mogelijk in de boom.

9. Cadeaus

Spreek dit jaar met de kerstman af dat de cadeautjes pas op kerstavond onder de boom worden gelegd. Scheelt in ieder geval een heleboel drama.

Lees ook: Psychologen bewijzen: vroeg je huis versieren voor Kerst maak je gelukkiger

Foto: GettyImages
Bron: Rover.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *