kerstversiering ophangen maakt gelukkig

Psychologen bewijzen: vroeg je huis versieren voor Kerst maak je gelukkiger

Je hebt grofweg twee verschillende kampen in Nederland. Het ene kamp beweert dat je de kerstboom pas ná 5 december mag optuigen. Voor het andere kamp kan het versieren niet snel genoeg beginnen. En juist voor die laatste groep is er goed nieuws.

Vroeg kerstversiering ophangen maakt gelukkig

Wil je niet wachten tot Sinterklaas het land heeft verlaten voor je los kan gaan met de kerstboom, slingers en een heus kerstdorp? Dan is er geen reden meer om langer te wachten. Volgens psychologen kun je namelijk daadwerkelijk gelukkiger worden als je er nu alvast mee begint, zo blijkt uit onderzoek.

“In een wereld van stress en angst houden mensen zich graag bezig met dingen die hen gelukkig maken. Kerstversieringen roepen sterke gevoelens uit hun kindertijd op”, vertelt psychoanalyticus en onderzoeker Steve McKeown naar aanleiding van het onderzoek. “Het vroeg ophangen van de kerstversieringen vergroot de opwinding.”

Kindertijd

Pyschottherapeut Amy Molin, de andere onderzoeker, is het daar mee eens. Een versierd huis voor Kerst roept herinneringen uit de jeugd op. “Nostalgie helpt mensen te verbinden met hun persoonlijke verleden en het helpt mensen hun identiteit te begrijpen. Voor velen is het vroeg ophangen van kerstversieringen een manier voor hen om opnieuw contact te maken met hun kindertijd.”

Als je dan ook nog eens voor een echte kerstboom kiest, zit je helemaal goed. Die zijn volgens onderzoek goed voor je mentale gezondheid.

Bron: Popsugar
Foto: Getty Images

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *