Thuis

Ik heb Songfestival koorts en het is aanstekelijk

Column door webredacteur Melissa – Vroeger had ik net als velen een hekel aan het Eurovisie Songfestival. Het duurde me te lang en Nederland ging nooit door naar de finale. Maar sinds die keer dat Nederland tweede werd in 2014, praat ik rond deze dagen steeds over het festival en slaap ik nog net niet onder de Nederlandse vlag.

Donderdagavond had ik de energie van een supporter die juicht voor het Nederlands elftal, Sven Kramer of Epke Zonderland. In mijn hoofd had Douwe Bob vorig jaar al gewonnen. Ja, een beetje té optimistisch ben ik dus wel. Maar waarom niet? Op Koningsdag is iedereen toch ook opeens fan zijn van het Koningshuis?         

Ik ben trouwens niet de enige, mijn moeder heeft me aangestoken, denk ik. Ze stond te springen toen Ilse en Waylon alwéér 12 punten kregen. Toen dacht ik: ja, dit is echt leuk. Ik moet wel eerlijk toegeven dat mijn moeder donderdagavond voor Ajax koos, dus mijn koorts is niet helemaal haar schuld…

Maar wat gebeurt er met mijn enthousiasme als Nederland niet naar de finale gaat? In 2015, in het jaar dat Trijntje Oosterhuis het niet haalde, was ik mijn scriptie aan het schrijven en had ik even afleiding nodig. Ik moedigde toen België en Zweden fanatiek aan. Deze twee liedjes luister ik nog steeds weleens. Ik ben dus niet alleen maar pro-Nederland, ook andere landen vind ik leuk om te zien. Alle heisa eromheen trouwens ook. Zo komen de grappigste tweets voorbij. Bekijk hier bijvoorbeeld de tweets die ik deze week verzamelde.  

Op de redactie moeten ze volgens mij een beetje gniffelen om mijn koorts. Maarja, iedereen weet: maandag ben ik weer beter. 

Ken jij ook een grote fan van het Eurovisie Songfestival? Laat het hieronder weten. 

Mijn favorieten:

Foto: Dreamstime

Reageer op dit artikel

Instagram