Zó maak je houten pollepels gemakkelijk schoon (en voorkom je dat ze verkleuren)

Zó maak je houten pollepels gemakkelijk schoon (en voorkom je dat ze verkleuren)

Gebruik jij houten pollepels tijdens het koken? Dan weet je vast ook dat ze snel kunnen verkleuren als je bijvoorbeeld in tomatensaus roert. Zonde natuurlijk, want je bent met houten pollepels een stuk duurzamer bezig dan wanneer je plastic varianten gebruikt. Maar met deze handige tip worden die houten pollepels binnen no time weer schoon. 

Wel of niet in de vaatwasser?

Het klinkt misschien handig om een houten pollepel met de rest van de vaat in de vaatwasser te stoppen. Helaas wordt hij hier meestal niet echt schoon van, want soepen, sauzen en ander voedsel kunnen in het hout trekken. 

Wekelijks grondig schoonmaken

Volgens hygiëne-experts moet je houten pollepels en spatels in ieder geval één keer per week grondig schoonmaken. Het hout is dan wel zelfreinigend en de verkleuring is in principe geen probleem, maar het ziet er natuurlijk niet erg fris uit. Ook kan het op een gegeven moment de smaak van je maaltijd aantasten.

Lees ook: Kun je bestek beter rechtop of ondersteboven in de vaatwasser zetten?

Zo ga je te werk

Gelukkig kun je verkleurde houten pollepels makkelijk schoonmaken. Vul hiervoor een hoge pan met water en breng het aan de kook. Laat het water rustig doorkoken en leg ondertussen de lepels in de pan. Laat ze hier 20 minuten in badderen en je zult zien dat het vuil naar boven drijft en dat het water verkleurt. Na 20 minuten haal je de lepels uit de pan en spoel je ze af onder de kraan. Laat ze daarna nog even drogen en ze zien er weer uit als nieuw!

Tip van de redactie

Ben je dol op poetsen, of heb je er juist een broertje dood aan? In beide gevallen is Schoon in 10 minuten echt iets voor jou! Met de tips & tricks kun je (bijna) iedere dag wel een klusje afvinken en ben je in 10 minuten klaar. Met grappige anekdotes over schoonmaakblunders, vieze studentenhuizen en voedselexplosies in de keuken. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Bron: Culy
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.