Hoeveel Geld Geef Je Op Een Bruiloft?

Hoeveel geld geef je op een bruiloft? Dit zijn de richtlijnen

Het bruiloftseizoen is aangebroken. Heb je een uitnodiging voor een huwelijk en staat er een envelop bij de cadeautip? Ontdek dan in dit artikel hoeveel geld gebruikelijk is om te geven.

Hoeveel geld geef je op een bruiloft?

Er zijn (grote) verschillen in hoeveel geld ‘gebruikelijk’ is om cadeau te geven op een bruiloft. Daardoor is het vinden van een passend bedrag iets om over na te denken. Houd er rekening mee dat dit algemene richtlijnen zijn en dat het belangrijk is om ook naar je eigen financiële situatie en relatie met het bruidspaar te kijken. De bedragen zijn ongeveer vergelijkbaar met wat jouw aanwezigheid op de grote dag kost.

Daggast of avondgast

Voor daggasten, die de hele dag aanwezig zijn inclusief de ceremonie en het feest, is een richtlijn van €50 tot €100 per persoon passend. Voor avondgasten, die na het diner arriveren, is een richtlijn van €25 tot €50 per persoon gebruikelijk.

Lees ook: Wat je niet mag vergeten in de aanloop naar de bruiloft van je beste vriendin

Vrienden en kennissen

Voor goede vrienden kun je denken aan een richtbedrag tussen €50 en €100 per persoon. Voor kennissen ligt het bedrag vaak iets lager, tussen €25 en €50 per persoon. Goede vrienden zijn vaak een daggast, kennissen een avondgast.

Familie

Bij naaste familieleden, zoals broers, zussen of ouders, kun je denken aan een richtbedrag van €75 tot €150 per persoon. Voor verdere familieleden is een bedrag tussen €50 en €100 per persoon passend.

Collega’s

Bij collega’s kun je denken aan een bedrag tussen €25 en €50 per persoon. Je kunt ook overwegen om met collega’s geld in te leggen voor een groter cadeau.

Lees ook: 10x feestelijke zomeroutfits: de absolute must-haves voor feestjes en bruiloften

Wens bruidspaar respecteren

Als je een uitnodiging krijgt voor de bruiloft, is het wel zo fijn om hun specifieke cadeauvoorkeuren te respecteren. In het geval van een ‘envelop’ wil het bruidspaar dus het liefst geld ontvangen. Daarnaast kun je ook een (klein) cadeau geven. Laat je eigen financiële situatie altijd meewegen bij het bepalen van het bedrag dat je wilt geven.

Veel plezier toegewenst!

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Foto: Getty Images