Hangen de tulpen in de vaas? Zó krijg je ze weer rechtop

Hangen de tulpen in de vaas? Zó krijg je ze weer rechtop

Als er één manier is om het voorjaar in huis te halen, dan is het wel met een verse bos tulpen. Het nadeel is alleen dat de bloemen vaak snel gaan hangen in de vaas. Gelukkig zijn er verschillende manieren om de tulpen weer rechtop te krijgen. 

Tulpen die gaan hangen krijgen vaak te veel water. Ze worden daar namelijk een beetje lui van. Zet tulpen dus altijd op een heel klein laagje water en vul dit regelmatig bij. Is het kwaad al geschied? Dan zijn er een aantal dingen die je kunt doen om langer te genieten van de bloemen. 

Gebruik een krant

Wikkel de tulpen voorzichtig in een krant. Dit laat je vervolgens een nachtje in een klein laagje water staan. Je zult zien dat de tulpen de volgende dag weer recht overeind staan. 

Snijd de tulpen recht af

Normaal gesproken kun je de stelen van de meeste bloemen beter schuin afsnijden, maar bij tulpen is het beter om ze recht af te snijden. Op deze manier nemen ze minder water op, wat ervoor zorgt dat ze meer kracht moeten gebruiken om water op te nemen. Hierdoor worden ze niet te lui en blijven ze mooi recht staan. 

Lees ook: Met déze truc voorkom je dat je bos tulpen gaan hangen

Haal een extra stukje van de steel af

Als de tulpen zijn gaan hangen kan het helpen om ze uit het water te halen en opnieuw een stukje van de onderkant van de steel af te snijden. Zorg er ook voor dat je ze een vers laagje water geeft. 

Prik een gaatje in de steel

Wat ook kan helpen is een gaatje prikken in de steel van de tulp, net onder de bloem. Het gaatje remt namelijk de groei van de tulp, waardoor hij niet te veel omhoog kan groeien. Dit zorgt ervoor dat ze minder snel gaan hangen. 

Koperen munt

Een andere tip is om een muntje van één, twee of vijf eurocent in de vaas te leggen. Deze munten zijn gemaakt van koper en dat heeft een goede werking voor de tulp. Je zal zien dat ze weer recht overeind gaan staan en er weer prachtig uitzien. En dat gebeurt zelfs al na één uur.

Bron: RTL Nieuws
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.