Geurstokjes langer mee

Geurstokjes in huis? Zó gaan ze langer mee

Geurstokjes zijn er in verschillende heerlijke geuren die je huis nét een aangenamere geur kunnen geven. Toch is er een nadeel: ze gaan vaak niet zo lang mee. Hoe zorg je ervoor dat de geur langer blijft hangen?

Kies een goede plek

Het begint allemaal met de juiste plek. Natuurlijk zijn bepaalde geurstokjes echt een toevoeging aan je interieur. Zo zien ze er mooi uit in een raam of op de vensterbank boven de verwarming. Toch kun je ze hier beter niet neerzetten. Door de warmte drogen de stokjes sneller uit en verdampt de olie. Je kunt ze beter neerzetten in de hal, de keuken, de badkamer en op andere plekken waar de zon er niet direct op staat, maar waar je wel langsloopt. Hierdoor kan de geur makkelijker verspreiden. 

Draai de stokjes regelmatig

Na een tijdje absorberen de stokjes de olie. Je kunt ze daarom het beste om de paar dagen draaien. Hierdoor verspreidt de geur zich weer beter en hoef je niet direct nieuwe stokjes aan te schaffen.

Oude stokjes vervangen

Op een gegeven moment is het toch echt klaar en kunnen de geurstokjes verzadigd raken. Hierdoor verspreiden ze de geur minder goed. Als je dit merkt, is het tijd om de oude stokjes te vervangen voor nieuwe.

Gebruik een paar stokjes

Vaak zitten er veel stokjes bij de flacon, maar je kunt ze beter niet allemaal tegelijk gebruiken. Door slechts een paar stokjes in de flacon te steken, komt er wat minder geur vrij, maar wordt de olie ook minder snel geabsorbeerd. Hierdoor gaan ze veel langer mee.

Bijvullen met water

Zie je dat het flesje bijna leeg is? Dan kun je ‘m bijvullen met een klein beetje water. De geur kan hierdoor wel wat lichter worden, maar blijft nog wel wat langer hangen.

Bron: RTL Nieuws, Libelle, Max Vandaag
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.