Gele vlekken in je hoofdkussen? Met deze tips krijg je hem weer schoon

Gele vlekken in je hoofdkussen? Met deze tips krijg je hem weer schoon

Vooral als je hoofdkussen al wat ouder is, kan het zijn dat er gele vlekken in zitten. Dit ziet er natuurlijk niet heel fris uit en het is ook niet erg hygiënisch. Gelukkig zijn er een aantal simpele manieren om de vlekken eruit te krijgen, zodat je weer op een lekker schoon hoofdkussen kunt slapen. 

Waar komen die gele vlekken vandaan?

Natuurlijk vraag je je af waardoor die gele vlekken zijn ontstaan. De verkleuring heeft alles te maken met zweet. Iedereen zweet ‘s nachts en een deel van het vocht belandt in het kussen. Als het zweet in het kussen getrokken is en opdroogt kunnen er gele vlekken ontstaan. Eigenlijk kun je het dus niet voorkomen, maar het zweet kan er wel voor zorgen dat je kussen op een gegeven moment niet meer zo fris ruikt. 

Kan het hoofdkussen in de wasmachine?

Voordat je het hoofdkussen meteen in de wasmachine gooit, is het belangrijk om eerst het waslabel te checken. Sommige materialen zijn namelijk niet machinewasbaar. 

Kan het hoofdkussen in de wasmachine? Meng dan drie kopjes warm water, 1 kopje vloeibaar vaatwasmiddel, ongeveer een half kopje soda, een half kopje natuurazijn en een normale dosis wasmiddel. De hardnekkigste vlekken kun je nog insmeren met een speciale vlekkenverwijderaar. Een handige tip: gooi een paar tennisballen in de wasmachine bij het kussen. Deze worden tijdens het wassen heen en weer gekaatst tegen het kussen, waardoor de vulling niet naar één plek schuift.

Hoofdkussen met de hand wassen

Kan het hoofdkussen niet in de wasmachine? Dan kun je ervoor kiezen om hem met de hand te wassen. De gele vlekken zijn vaak iets moeilijker te verwijderen, maar het is zeker niet onmogelijk. Leg het kussen in een teil met warm water en mild wasmiddel. Knijp het water en wasmiddel er voorzichtig in en laat het even weken. Spoel het kussen daarna goed af met koud water. Wring het kussen niet uit, want daarmee kun je het materiaal beschadigen. Laat hem daarna drogen op een droogrek en keer hem regelmatig om. Het hoofdkussen ophangen is niet zo’n goed idee en laat het hem ook niet in de volle zon drogen. Ook dit kan het materiaal beschadigen.

Tip van de redactie

De Superiox wollen wasdroger ballen zijn handgemaakt van 100% Nieuw-Zeelandse wol. De ballen zijn natuurlijk, eco-vriendelijk, zonder chemicaliën, vrij van gifstoffen en wordt gebruikt om je wasgoed zachter te maken. De wollen wasdroger ballen van circa 6cm bevorderen de zachtheid van je was. Daarnaast zorgen ze voor een kreukvrij resultaat. Voor meer info klik op onderstaande button.

Bron: Max Vandaag, Libelle.be
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.