pannenkoekenplant

Gaat jouw pannenkoekenplant altijd dood? Waarschijnlijk doe je dít verkeerd

Hoewel de pannenkoekenplant in principe makkelijk te verzorgen is, kan er onverhoopt toch best wat misgaan. Grote kans dat het hiermee te maken heeft.

Dit zijn de meest gemaakte fouten bij het verzorgen van je pannenkoekenplant:

1. Je geeft je pannenkoekenplant te veel of te weinig water

Hoeveel water je pannenkoekenplant precies nodig heeft, kun je het beste controleren door het vochtgehalte van de aarde in de gaten te houden. De grond mag niet nat blijven, maar ook niet helemaal uitdrogen. In het geval de grond loskomt van de pot, is dat een teken dat ‘ie te weinig water heeft gekregen.

Een goede regel om aan te houden is twee keer per week in de zomer en één keer per maand in de winter. Regenwater is hierbij beter dan kraanwater, vanwege het gebrek aan kalk.

2. Je pannenkoekenplant staat op een verkeerde plek

Wist je dat de pannenkoekenplant van veel licht houdt? Zet ‘m dus niet op een al te donkere plek, maar juist in de buurt van een raam. Let er wel op dat ‘ie dan weer niet van direct zonlicht houdt. Midden in de zon is dus ook geen goed idee.

Lees ook: Ja, óók bij jou thuis: deze 8 kamerplanten zijn niet dood te krijgen

3. Je gebruikt geen of verkeerde plantenvoeding

Om je plant gezond te houden is het verstandig om ‘m af en toe plantenvoeding te geven, maar let er wel op dat je dit in de juiste periode doet. Het beste is om je pannenkoekenplant van april tot oktober één keer per maand sterk verdunde, vloeibare plantenvoeding te geven. In de winter is dit niet nodig, aangezien de plant dan rust.

4. Je vergeet je pannenkoekenplant bij te draaien

Een pannenkoekenplant groeit naar het licht en daarom is het belangrijk om ‘m regelmatig te draaien. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat ‘ie scheef groeit. Draai de pot bijvoorbeeld elke keer een kwartslag als je ‘m water geeft.

Schermafbeelding 2021 08 04 Om 11.38.49
SHOP HIER

Lees ook: leuk in huis: zo stek je een pannenkoekenplant

Bron: RTL
Foto: Getty Images

Lees Vriendin digitaal

Nu vanaf €0,99

Naar de digitale kiosk

042020 Digitaallezen Hp

Wist je dat je Vriendin ook digitaal kunt lezen? Bestel ‘m hier.