pannenkoekenplant

Leuk in huis: zo stek je een pannenkoekenplant


De pannenkoekenplant ziet er niet alleen enorm leuk uit, hij is ook nog eens heel makkelijk te verzorgen. Heb jij zo’n plant en komen er al nieuwe tevoorschijn? Dan is het tijd om te stekken.

En dat doe je zo:

Stap 1: knip de stekjes los

In het geval de nieuwe stekjes uit de grond naast de plant groeien, kun je ze losmaken wanneer het plantje vier centimeter is. Let er wel op dat je eerst de wortels uitgraaft. Knip vervolgens zo dicht mogelijk tegen de moederplant, zodat de wortels zo lang mogelijk blijven. Groeit het stekje aan de moederplant? Knip deze dan ook af in het geval die lang genoeg is.

Stap 2: zet ze in het water

Heeft je plantje nog geen nieuwe wortels, dan is het goed om ‘m in het water te zetten. Wanneer er ongeveer 6-8 wortels aan zitten, ben je klaar.

Stap 3: in de aarde zetten

Heeft de plant wortels gekregen? Dan is het moment daar om ‘m in de aarde te zetten. Deze stap kan direct na het afknippen worden uitgevoerd of na het wortelen in het water. Wanneer je je pannenkoekenplant in de aarde gezet hebt, heb je je eigen plant gestekt. Het enige wat je hoeft te doen, is ‘m wekelijks water te geven. Zo zullen er binnen de kortste keren nieuwe stekjes ontstaan.

Bron: Eigen Huis en Tuin