Hoe was je een elektrische deken?

Hoe was je een elektrische deken?

Een elektrische deken is al een topuitvinding, maar sinds de prijsstijging van de energie is ‘ie al helemaal ondenkbaar in menig leven. Nu rijst de vraag: hoe was je zo’n deken eigenlijk?

Hoe was je een elektrische deken?

Een normaal kleedje gooi je hup, de wasmachine in. Met een elektrische deken doe je dat niet zo snel. Toch is het wel zo fris (en gezond) om je deken wel te wassen. En ja, ze kunnen vaak in de wasmachine, dus je hoeft niet met de hand te schrobben als je daar geen zin in hebt.

Lees ook: Goedkoper dan stoken: zóveel bespaar je door een elektrische deken te gebruiken

Wasmachine

Voor je een elektrische deken in de wasmachine gooit, is het belangrijk om de gebruiksaanwijzing van jouw deken te raadplegen. Daarin staat hoe je jouw deken het beste kunt reinigen. Bij Inventum zeggen ze het volgende:

“Alle elektrische dekens van Inventum kunnen gewassen worden. Controleer het label van de deken of deze in de wasmachine gewassen kan worden of alleen met de hand. Kleine vlekken kunnen met een doek en een beetje vloeibaar wasmiddel worden verwijderd. Verwijder voor reiniging van de deken altijd de stekker uit het stopcontact. Bij het wassen in de wasmachine adviseren wij het wolwas programma op 30°C. Vergeet niet het snoer los te koppelen.”

Dus: stekker uit het stopcontact halen, stekker loskoppelen van de deken, daarna pas wassen. Mits je deken geen beschadigingen heeft. Het plastic deel dat nog aan de deken zit en waar je normaal de stekker instopt, kan mee de wasmachine in. Zorg er wel voor dat dit deel de trommel niet raakt, dus wikkel de dekken er goed (maar zeker niet te strak) omheen.

Lees ook: Warm de winter door: de fijnste elektrische dekens onder 30 euro

Drogen

Het is niet toegestaan om de deken in de droger te drogen of het uit te wringen. Hang het liever helemaal uit zonder wasknijpers te gebruiken, omdat dit de deken kan beschadigen. Zeker op een zonnige dag zal het dan niet lang duren voordat je deken weer klaar is voor gebruik.

Let op: je kunt elektrische dekens niet eindeloos wassen. Check daarvoor wederom de handleiding. Sommige merken houden maximaal vijf keer aan tijdens de hele gebruiksperiode van de deken.

Voor meer informatie kun je deze video kijken:

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Bron: Inventum, ProfiCare
Foto: Getty Images