Déze bloemen blijven het langst mooi op de vaas

Déze bloemen blijven het langst mooi op de vaas

Bloemen kunnen je interieur extra opvrolijken. Ze zijn niet alleen leuk om voor jezelf te kopen, maar vooral ook om aan anderen te geven. Helaas zijn bloemen best wel prijzig, terwijl ze vaak helemaal niet lang mooi blijven. Ben je op zoek naar bloemen die wat langer meegaan? Kies dan een van deze soorten.

Zo geniet je langer van je bloemen en hoef je niet iedere week een nieuwe bos aan te schaffen. 

Chrysant

Chrysanten zijn bloeiers die lang mooi blijven. Ze kunnen namelijk tot wel drie weken blijven staan. Helaas is het hun imago dat de bloemen wat minder populair maakt. Vaak worden ze als ‘oubollig’ gezien, maar tegenwoordig zijn ze er in enorm veel verschillende kleuren en vormen. Helemaal niet ouderwets dus wat ons betreft! Om ze lang mooi te houden kun je het beste chrysanten met een lange steel kopen. Om de paar dagen snij je er dan een stukje van af. Zo geniet je nog langer van de bloemen. 

Chrysanten
Chrysanten

Aronskelk

Veel mensen kennen de aronskelk als kamerplant, maar wist je dat hij ook prachtig als snijbloem op de vaas is? Deze bloemen worden vaak in het wit verkocht, maar ze zijn er ook in het donkerrood of paars. Zolang je ze goed verzorgt, blijven ze minstens twee weken mooi. 

Aronskelk
Aronskelk

Craspedia

Deze bloemen worden ook wel billy buttons of woollyheads genoemd. Deze gele ballen staan erom bekend dat ze wekenlang goed blijven. En ook nadat hun tijd op de vaas erop zit, kun je van ze blijven genieten. Deze soort is namelijk erg geschikt om te drogen. 

Craspedia
Craspedia

Anjer

Deze sterke snijbloem blijft gemakkelijk drie tot vier weken mooi op de vaas. Help de bloemen een handje door het water regelmatig te vervangen, zodat ze in schoon en fris water staan. Verder is het belangrijk om de anjer na het afknippen van de steel meteen in schoon water te zetten. Haal overtollig blad van de steel: al het blad dat onder de rand van de vaas zit mag eraf om bacteriegroei en smerig ruikend water te voorkomen. 

Lees ook: Op déze manier blijven je bloemen in een vaas een stuk langer mooi

Anjers
Anjers

Lelies

Ook lelies zijn sterke bloemen. Ze kunnen namelijk gemakkelijk twee weken blijven staan. Knip de stampers er wel even af om vlekken op je kleding tegen te gaan. 

Lelies
Lelies

Incalelies

Wauw! Deze bijzondere bloem is niet alleen prachtig, hij blijft ook nog eens lang mooi. En hoe langer de bloem staat, hoe mooier hij wordt. Zo blijft hij wel tot twintig dagen op de vaas staan.

Tip van de redactie

Omdat niemand met groene vingers is geboren, is een praktisch how to-tuinboek essentieel om de tuin te creëren die je voor ogen hebt. Een tuin die er het hele jaar rond weelderig bij staat vereist basiskennis. Met dit heldere naslagwerk kunnen alle beginners – of gevorderden die meer willen weten – direct aan de slag. Voor meer info klik op onderstaande button.

Bron: RTL Nieuws, Margriet
Foto’s: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.