Aha: daarom zie je Instagram Stories vaak in een vaste volgorde

Aha: daarom zie je Instagram Stories vaak in een vaste volgorde

Instagram Stories zijn een leuke manier om te zien wat je vrienden op een dag doen. Toch lijkt het erop dat steeds dezelfde personen bovenaan komen te staan, waardoor je vaak de Stories van die specifieke personen te zien krijgt. We leggen je uit waardoor dat komt.

Algoritmes

Misschien heb je weleens gehoord van algoritmes. Alle sociale mediaplatformen, zoals Instagram werken hiermee. Het algoritme zorgt ervoor dat er geen sprake is van willekeur bij de Stories, maar bijvoorbeeld ook op de feed van Instagram. De app bekijkt namelijk met welke accounts jij de meeste interactie hebt. Like of comment jij bijvoorbeeld vaak op bepaalde accounts? Dan ziet Instagram dat jij dat account leuk vindt en die haalt hij dan meer naar voren. 

Interactie

Een belangrijke factor rondom de Stories is ‘interactie’. De app gaat op zoek naar patronen in jouw gedrag en haalt daaruit bepaalde accounts naar voren. Staat het account van jouw crush steeds vooraan? Dan komt dat helaas niet doordat diegene jouw account veel bezoekt, maar juist door jouw gedrag op de app. 

Waarom gebeurt dit?

Maar waarom doet Instagram dit eigenlijk? Dat is heel simpel: op deze manier wil Instagram de app leuker maken voor jou. Je krijgt zo namelijk geen Stories meer te zien van mensen waarin je niet geïnteresseerd bent. De app haalt accounts naar voren van de vrienden die jij leuk vindt om te bekijken. Dat is dus de reden dat je jouw beste vriendinnen vaak terug ziet komen. 

Volgorde

Verder kijkt het algoritme ook naar de volgorde waarin Stories zijn geplaatst. Zo zal je eerder nieuwere Stories zien dan die van een paar uur geleden. Maar bij Instagram blijft interactie wel voorrang houden. Posten je twee beste vriendinnen beiden een Story, dan krijg je altijd de nieuwste te zien. Maar gaat het om een account waar je minder in geïnteresseerd bent, dan krijgen de Stories van je beste vriendinnen voorrang. 

Bron: Ze.nl
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.