Extra lang genieten: zo houd je een boeket bloemen mooi in de zomer

Extra lang genieten: zo houd je een boeket bloemen mooi in de zomer

Van de zomerzon fleurt alles al op, maar ook in de zomer is het gezellig om een mooi boeket met bloemen op tafel te zetten. Helaas kunnen die gekleurde bloeiers vaak niet zo goed tegen de warmte. Met name in huis kan het op zonnige dagen flink opwarmen. Hoe verzorg je je bloemen, zodat ze het warme weer overleven?

Ververs het water dagelijks

Het is altijd goed om het water van je bloemen regelmatig te verversen, maar met warm weer is het slim om je bloemen dagelijks vers water te geven. Het water uit de vaas verdampt namelijk sneller. 

Snijd de steel schuin af

Wanneer je de bloemen op de vaas zet, snijd je de stelen meestal schuin af. Met warm weer is het slim om de stelen om de paar dagen verder af te snijden. Hierdoor blijven de bloemen langer fris. 

Lees ook: Langer genieten van je bloemen? Voeg dít bijzondere ingrediënt toe

Zet de bloemen op een koele plek

Je kunt de vaas beter op een plek zetten waar de zon er niet direct op schijnt. Extra handig is om de bloemen ‘s nachts op een koele plaats te zetten, bijvoorbeeld in de kelder. Zo kunnen ze afkoelen en recupereren voor de volgende dag. Zet de bloemen ook niet naast de fruitschaal. De gassen die het fruit afgeven zorgen ervoor dat de bloemen sneller gaan hangen. 

Vermijd tocht

Zet je de ramen in huis graag even tegen elkaar open voor wat frisse lucht? Zet de bloemen dan even op een andere plek waar ze niet in de tochtstroom staan. Bloemen kunnen namelijk niet goed tegen tocht. 

Vriendin’s favoriet

Streef jij naar een weelderige pluktuin? Ontdek een biologische benadering in Het grote ecologische pluktuin boek. Verken seizoensgebonden taken en ontvang waardevolle inzichten. Ontdek de finesses van pluktuinen met duidelijke uitleg, bloemportretten en tips over bodem, zaadteelt en bloemendrogen. Een allesomvattend standaardwerk. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Pluktuin

Pluktuin

Lies Couckuyt, Monique van Wegen

Bron: Libelle.be, bloemmarie.nl, Fleurop
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.