Bananenschil als voeding voor planten.

Handig: zó gebruik je een bananenschil als voeding voor je planten

Bananen zijn natuurlijk rijk aan vitaminen en voedingsstoffen die ons lichaam goed kan gebruiken. Maar wist je dat planten ook baat kunnen hebben bij deze gezonde fruitsoort? Met name de schil bevat een hoop voedingsstoffen die buitenplanten goed kunnen gebruiken.

We leggen je uit hoe dat zit en hoe je de schil van een banaan kunt gebruiken voor je planten. 

Bananenschil voor je planten

Niet alleen de vrucht zelf, maar ook de schil van een banaan bevat veel voedingsstoffen. En iedere voedingsstof heeft een andere werking op een plant. Calcium bijvoorbeeld helpt om de wortelgroei te stimuleren en om zuurstof toe te voegen aan de aarde. Kalium zorgt ervoor dat een plant weerstand opbouwt en zwavel helpt bij de ontwikkeling van wortels en om ongedierte weg te houden. Verder bevat een bananenschil een hoop magnesium en fosfor wat goed is voor een gezonde groei van de plant. 

Bananenthee

Hoe kun je een bananenschil het beste gebruiken voor je planten? Er zijn twee handige opties. Als eerste kun je een ‘bananenthee’ trekken van de schil. Bewaar de bananenschillen in een gesloten pot met water. Laat dit 48 uur staan en giet het water vervolgens in de aarde bij de plant. 

Lees ook: Geen groene vingers? Zet deze planten in je tuin

Banenenschilsmoothie

Ook kun je een banenenschilsmoothie maken. Hiermee ben je sneller klaar dan met de bananenthee. Maal de schil fijn met een ruime hoeveelheid water in een blender en schenk de smoothie in de aarde. Voor het beste resultaat kun je de aarde eerst licht omscheppen, zodat het goedje beter kan worden geabsorbeerd. 

Bron: RTL Nieuws
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.