katten

4 dingen waaraan je kat een hekel heeft, maar die je tóch doet

Grote kans dat je je kat het liefst elke dag wel een keer zou willen optillen. Maar wist je dat hij hier eigenlijk helemaal niet van houdt?

4 dingen die je kat eigenlijk niet zo kan waarderen:

1. Optillen

Katten bepalen het liefst zelf waar ze heen gaan en vinden het dan ook niet fijn om opgetild te worden. Wil je dat hij per se ergens heen komt, dan kun je ‘m beter proberen te lokken met een snoepje.

2. Oud eten geven

Het is misschien wel praktisch om je kat voldoende eten te geven voor de hele dag, maar dit zal je dier niet erg waarderen. Net als mensen vinden katten het niet lekker om eten op te eten dat er al een paar uur staat. Je kunt ‘m dan ook beter meerdere keren op een dag kleine porties geven.

Lees ook: 7 dingen waaraan je hond een hekel heeft, maar die je tóch doet

3. Over z’n buik aaien

Wist je dat katten het niet prettig vinden om over hun buik geaaid te worden? Doe je dit toch, dan loop je het risico dat het dier ineens uithaalt. Streel ‘m in plaats daarvan over zijn kop, kin of rug.

4. Vreemden ‘m laten aaien

Net zoals katten zelf willen bepalen waar ze heen gaan, willen ze ook zelf kiezen wie hen aait en wie niet. Wanneer een vreemde hen aanraakt, kan het dier gaan uithalen of wegrennen.

Tip van de redactie

Als de kat het voor het zeggen had is hét naslagwerk voor de liefhebber van katten. Een handleiding om je kat beter te leren begrijpen. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Bron: RTL Nieuws
Foto: Getty Images