7 dingen waaraan je hond een hekel heeft, maar die je tóch doet

Grote kans dat jij het liefst dagelijks met je hond ligt te knuffelen. Maar wist je dat hij hier eigenlijk helemaal niet van houdt?

5 dingen die je viervoeter eigenlijk niet zo kan waarderen:

1. Knuffelen

Terwijl jij je hond stevig kunt omhelzen, kan hij niet hetzelfde doen. Het gevolg is dat je dier het als bedreigend kan ervaren. Beter is het om ‘m te aaien of tegen hem aan te leunen.

2. De kop aaien

Wist je dat honden het helemaal niet fijn vinden als je hun kop aait? Ze zien dat namelijk als bedreiging. Beter is het om ze boven hun staart te aaien.

3. Je woorden niet op je lichaamstaal afstemmen

Hoewel de meeste honden de woorden ‘lig’, ‘blijf’ en ‘zit’ begrijpen, zijn ze veel beter in het begrijpen van lichaamstaal. Roep je bijvoorbeeld ‘blijf’ terwijl je naar hem toe komt lopen, dan kan dit heel verwarrend zijn. Beter is het om direct weg te lopen, dan snapt hij dat hij moet blijven zitten.

4. Een onbekende hond recht aankijken wanneer je op hem afloopt

Doe je dit toch, dan weet het dier niet wat hij kan verwachten. Beter is het om iets gebogen naar hem toe te lopen en af en toe weg te kijken, terwijl je rustig een paar woorden zegt.

5. Geen duidelijke regels hanteren

Wees altijd consequent naar je dier toe, want uitzonderingen begrijpt hij niet. Als hij op de bank mag liggen wanneer hij schoon is, snapt hij niet dat dit niet kan wanneer hij vies is.

6. Je dier dwingen om met anderen om te gaan

Kijk in plaats van eerst hoe hij reageert op onbekende mensen om hem heen.

7. Niet mogen ruiken aan dingen

Het is heel belangrijk voor de mentale staat van je dier om hem zijn neus laten gebruiken. Trek hem dus niet de hele tijd weg als hij tijdens het uitlaten ergens aan ruikt, maar geef hem de tijd om uit te vinden van het is.

Bron: Welingelichte Kringen, Flair.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen