Stefanie

Stefanie: ‘Ik kan mij niet voorstellen om ooit zonder kinderen te leven’

‘Wat een timing’, zeg ik als Dirk en ik tegelijk thuis komen. Met mijn jas nog aan trippel ik naar boven om de wasmachine aan te zetten. Als ik weer naar beneden ga, neem ik Adriana’s pyjama vast mee. De routine van een groot gezin zit er nog steeds in.

Al is onze huishouding een paar jaar geleden ingekrompen van zeven naar vier personen. Vandaag eten Dirk en ik zelfs met z’n tweeën. Dirk zet het eten op, voert de kat en de cavia’s en haalt de broodbakjes uit onze tassen. Ook hij is het gewend om aan te pakken.

Zonder kinderen

Daar zitten we dan aan onze twee meter lange tafel. We nemen de dag door en genieten van de mie. Kaarsjes en romantische muziek zijn niet nodig. Het samenzijn op zich is al gezellig genoeg. Na het eten verhuist Dirk naar de bank. Als ik met twee kopjes koffie voorzichtig de zitkamer inloop, krijg ik een toekomstvisioen: twee oudjes in een stil huis die samen op de bank een kopje koffie drinken. Een onvoorstelbaar beeld.

Lees de vorige blog van Stefanie: ‘Ik mis mijn lieve moeder nog iedere dag’

Sterke relatie

Wij hebben het jaren lang enorm hectisch gehad. De laatste paar jaar is het minder druk. Toch zijn onze dagen, naast ons werk, nog steeds gevuld met allerlei huishoudelijke werkjes. En ons huis barst nog van de dynamiek. Er wordt heen en weer gelopen, gedanst, geroepen en gelachen. Ik kan mij niet voorstellen ooit zonder kinderen om mij heen te leven. Tussen Dirk en mij zal het zeker goed blijven gaan. Onze liefde is ondanks al het tumult altijd onveranderd sterk gebleven.

Dochter uit huis

Wel is het gek dat er nu niemand door ons gesprek heen praat. Hoewel… de kat miauwt, omdat hij naar buiten wil. Dan komt er een berichtje van onze oudste dochter met een update over de vorderingen in haar nieuwe woning. Vanavond komt ze weer thuis. Gelukkig maar, want over een paar maanden woont zij hier niet meer. Adriana wordt thuis gebracht door de opa en oma van haar vriendinnetje. Ik praat in de deuropening nog even met de opa. De meisjes schieten langs ons heen naar binnen. ‘Ik laat Sanne nog even mijn slijm zien’, roept Adriana in het voorbij gaan. De kinderen giechelen om scheetachtige geluiden die uit de enorme pot slijm komen, doordat ze hun handen erin steken. Het was heerlijk rustig, even alleen met Dirk, maar gelukkig gaat onze jongste dochter nog lang niet uit huis.

Lees ook: Stefanie: ‘Mama is ziek en meteen ligt alles stil’

OVER STEFANIE

Stefanie (45) adopteerde de kinderen van haar vriend Dirk: Christianne, Deborah, Faith en Nico. 7 jaar geleden kregen zij samen Adriana. Het gaat niet altijd vlekkeloos, maar het gezin draait al ruim 20 jaar! Lees hier al haar blogs terug.

Reageer op dit artikel