Blog

Stefanie: ‘Mama is ziek en meteen ligt alles stil’

Zaterdagochtend zat er een dennenappel in mijn keel en er prikten spelden onder mijn huid. Ik kon amper uit bed komen, want mijn hoofd bonkte en mijn spieren waren stijf. Ik geef eraan toe: ik ben ziek.

Met mijn kussen onder mijn arm slofte ik naar beneden en ging op de bank liggen. Als ik iets heb, denk ik altijd: Wat heb ik verkeerd gedaan? Ik kon het dit keer niet bedenken. Vanaf januari ben ik weer eens op de gezonde toer: nagenoeg geen suiker, koffie, vlees en zout. Daartegenover staat veel fruit, groente en zogenaamde superfoods, zoals havermout, lijnzaad, zonnebloempitten en noten.

Lekkerder in m’n vel

Mijn behoefte aan suiker nam enorm af. Misschien voelde ik me zelfs al energieker. Ik had mezelf niet gewogen, want afvallen mocht niet de reden zijn om gezonder te gaan leven. Ik wil gewoon meer energie. Dat mijn lichaam ietsje strakker begon te lijken was stiekem mooi meegenomen.

Een dagje op de bank omringt door zorgzame mensen is niet zo erg. Al wist ik niet hoe ik liggen moest, want mijn spieren en gewrichten begonnen pijn te doen.

Zelfs schrijven lukt niet

Zondag voelde ik mij nog belabberder. Ik had wel door dat ik maandag niet zou kunnen werken. Alles lag stil. Ik kon geen spelletje doen met Adriana. En na wederom een super goed feedback van mijn schrijfdocent kinderverhalen schrijven wilde ik niets liever dan een nieuw verhaal uitwerken, maar het ging gewoon niet.

Melk in een wijnglas

Langzaamaan gaat het beter. Mijn keel doet pijn bij het slikken, maar ik kan wel kleine beetjes eten. Adriana zet zo lief een versierd wijnglas met melk voor mij neer, dat ik het zeker leeg moet drinken. Wel beginnen mijn spieren en gewrichten een serieus probleem te worden. Sinds mijn eierstokken eruit zijn en ik plotsklaps in de overgang kwam, zijn mijn botten en lichamelijke conditie in razend tempo achteruit gegaan. Nu ik ziek ben, speelt de pijn in mijn lichaam extra op.

Babybuikje

Ik besluit in bad te gaan. Als ik mij uitkleed, komt Adriana de badkamer binnen. Ze lacht lief naar me en aait over mijn blote buik. Dan zegt ze: ‘Mama, het lijkt net of je een baby krijgt.’ Oké, mijn gezonde leefstijl heeft de griep niet tegen kunnen houden en het idee dat mijn lichaam strakker zou zijn is dus helemaal lariekoek. Bah, ik zou toch direct een dikke reep chocolade opeten, ware het niet dat ik daar helemaal geen trek in heb.

Stefanie is ziek en krijgt van haar dochtertje heel lief melk in een wijnglas

OVER STEFANIE

Stefanie (45) adopteerde de kinderen van haar vriend Dirk: Christianne, Deborah, Faith en Nico. 7 jaar geleden kregen zij samen Adriana. Het gaat niet altijd vlekkeloos, maar het gezin draait al ruim 20 jaar! Lees hier al haar blogs terug.

Reageer op dit artikel