Stefanie

Stefanie: ‘Kletsnat stappen we het bootje uit’

Leeftijdsverschil En voor Adriana is een attractiepark natuurlijk een feest. We gaan met z’n vieren: Dirk en ik met onze oudste en jongste dochter. Het leeftijdsverschil tussen deze twee dochters is bijna twintig jaar, maar dat is geen probleem. De meiden kunnen goed met elkaar opschieten en hebben dezelfde humor. Net als Adriana was onze…

Leeftijdsverschil

En voor Adriana is een attractiepark natuurlijk een feest. We gaan met z’n vieren: Dirk en ik met onze oudste en jongste dochter. Het leeftijdsverschil tussen deze twee dochters is bijna twintig jaar, maar dat is geen probleem. De meiden kunnen goed met elkaar opschieten en hebben dezelfde humor. Net als Adriana was onze oudste dochter vroeger ook een daredevil. Heerlijk! Dan hoef ik niet in die misselijkmakende attracties.

Misselijkmakende attracties

Ik wil best van de wildwaterval en in de achtbaan. Maar ik ga slechts in één attractie met beroerdheidsgarantie. Adriana kiest de schommelboot om samen met mij in te gaan. Meer misselijkmakende attracties op één dag trek ik niet. Onze oudste dochter kan wel met Adriana in het drakennest, bedenk ik. Maar dan speelt het leeftijdsverschil ineens wel mee. Ook zij kan niet meer tegen gedraai. Onze dappere Adriana waagt zich alleen in het ronddraaiende nest. Misschien geeft dat haar zelfvertrouwen juist een boost. Ik heb in ieder geval de ruimte om het op film vast te leggen. Best lekker dat er minder bezoekers in het park zijn toegestaan.

Lees ook: ‘Wat maakt het uit? Al zou mijn dochter denken dat de Bahama’s in het waddengebied liggen’

Maatregelen

Voor een attractie moet je nog steeds even wachten. Niet alle attractiekarretjes mogen worden gebruikt en de medewerkers maken na elk ritje de handvaten schoon. Maar de wachtrijen zijn kort en voordringen is er niet bij. Op de een of andere manier blijft iedereen achter de speciaal aangebrachte gele strepen staan. Als het toch even mis gaat heb ik medelijden met de medewerkers. Ze roepen: ‘Mevrouw, u moet de looprichting aanhouden’ en ‘Er mogen niet meer dan vier personen in het toiletgebouw.’ Maar over het algemeen gaat alles relaxed.

Helemaal nat

Voordat we weggaan, willen we nog één keer in een raftingbootje. Als het bootje bij allemaal bogen van water komt, gaan deze niet uit. Dat was de eerste keer wel zo. Nu klettert het water op onze ruggen. Kletsnat stappen we het bootje uit. De jongen die de attractie bedient gniffelt. Ik verdenk hem er sterk van dat hij die waterstralen expres heeft aangelaten. Hallo zeg, wij hebben ons wel aan de looprichting gehouden hoor! Ach, hij heeft zo lang niet mogen werken. Laat hem een lolletje hebben. Lachend lopen we het park uit. We moesten ons aanpassen, maar het is fijn dat het weer mag.

Over Stefanie

Stefanie (46) adopteerde de kinderen van haar vriend Dirk: Christianne, Deborah, Faith en Nico. Negen jaar geleden kregen zij samen Adriana. De adoptiekinderen zijn intussen uitgevlogen. Er is zowel intens als afstandelijk contact met de kinderen die het ouderlijk huis hebben verlaten, maar de verbinding met hen blijft hoe dan ook bestaan. Thuis zorgt de jongste telg voor gelukkige en knusse momenten. Na jaren worstelen gaat Stefanie steeds beter om met de balans tussen geluk en verdriet. Lees alle blogs van Stefanie op Vriendin.nl/stefanie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen