Waarom je nu nog wilt beginnen met wandelen!

Waarom je nu nog wilt beginnen met wandelen!

Met alleen maar een halfuurtje wandelen per dag kun je al gezonder worden. Wandelen is niet alleen goed voor je gezondheid, maar verbetert ook je humeur. Bouw het langzaam op en start alleen of met een vriendin elke dag een halfuurtje te wandelen.

Met alleen maar een halfuurtje wandelen per dag kun je al gezonder worden. Wandelen is niet alleen goed voor je gezondheid, maar verbetert ook je humeur. Bouw het langzaam op.

Waar is wandelen goed voor dan?
1. Wandelen is ten eerste goed voor je botten. Door je botten regelmatig te belasten (met wandelen dus), worden deze sterker en bouw je nieuwe botmassa op.

2. Voor de hersenen: door dagelijks te bewegen, verbeter je ook de conditie van je hersenen. Dit zorgt voor een beter geheugen en een opgewekt humeur.

3. Goed voor hart en bloedvaten: Door geregeld te wandelen kun je je bloeddruk verlagen. Ook verbetert dit de conditie van je hart en bouw je goede gezondheid op.

4. Gevoel: door dagelijks een halfuurtje in te lassen om lekker te gaan wandelen, kom je ook beter tot rust. Kijk voor jezelf of je dit liever alleen doet of het juist fijn vindt om samen te doen. Beiden kunnen rust geven en zorgen voor een opgewekter gevoel.

5. Het helpt je met afvallen: door stevig door te wandelen, bouw je ook een goede conditie op. Het moment dat je start met afvallen is het goed om dagelijks een aantal kilometer te wandelen. Loop je binnen het uur 5 km, verbrand je ongeveer 520 kcal per uur.

Lees hier meer wandelverhalen van Santé.nl. 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *