Nationale Sportweek: 5 tips om van de bank af te komen

Heb jij het voornemen om te gaan sporten, maar lukt het maar niet om je ertoe te zetten? Wij helpen je om net dat ene beetje motivatie te vinden.

Heb jij het voornemen om te gaan sporten, maar lukt het maar niet om je ertoe te zetten? Wij helpen je om net dat ene beetje motivatie te vinden.

Van 20 t/m 29 september organiseert NOC*NSF de Nationale Sportweek. Dit jaar is het thema ‘sport doet iets met je’. Om deze sportieve week in te luiden, delen we een aantal tips om jezelf te motiveren.

1. Zoek een sportmaatje

Alleen naar de sportschool gaan is toch net iets moeilijker dan samen. Vraag een vriendin of ze mee gaat hardlopen en spreek een vaste dag af dat jullie samen iets sportiefs doen. Motiveer elkaar!

2. Geniet!

Misschien wel het belangrijkste: geniet van het sporten. Zoek je een sport die je écht leuk vindt? Probeer eens wat groepslessen in de sportschool uit om erachter te komen welke sport bij je past. Wanneer je iets leuk vindt, krijg je vanzelf meer zin om te gaan sporten. Daarnaast zorgt vooruitgang ook voor motivatie en dat is wat we willen!

3. Begin langzaam

Je hoeft niet van de een op de andere dag 10 km te kunnen hardlopen. Bouw het langzaam op. Geef je lichaam de tijd om te wennen aan het sporten, want je wilt natuurlijk geen blessures oplopen.

4. Beloon jezelf

Wanneer het sporten goed gaat, mag je jezelf best wel een keertje belonen. Koop dat leuke shirtje of die mooie sportlegging die je al zo lang wilde. Want sporten in een nieuwe outfit is toch net iets leuker.

5. Zorg voor je lichaam

Bedenk dat je tijdens het sporten voor je lichaam zorgt. Door regelmatig te sporten verminderen stressgevoelens, zit je lekkerder in je vel en niet geheel onbelangrijk: je lichaam wordt strakker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen