voordelen hometrainers

De 5 grootste voordelen van hometrainers: train je slank

Hometrainers… Ooit waren ze een hoeksteen in menig huishouden, vervolgens even vergeten, maar nu zijn ze weer helemaal terug. En terecht! Waarom? Daarom duik ik in de vijf grootste voordelen van deze handige fitnesstool.

5 grootste voordelen van hometrainers

1. Weer of geen weer, trappen maar!

Eerst en vooral, het onvoorspelbare Nederlandse weer. Met een hometrainer hoef je je daar geen zorgen meer over te maken. Zon, regen, wind: wat het weer ook doet, thuis trap je lekker door.

2. Je eigen tempo bepalen

Een ander voordeel is dat je helemaal zelf de controle hebt. Geen zin in een zwaar trainingsschema vandaag? Prima. Liever vol gas? Ga ervoor. Je kunt je training volledig aanpassen aan hoe jij je voelt.

3. Ruimte- en tijdbesparend

Vaak denken mensen dat hometrainers veel ruimte in beslag nemen. Niets is minder waar. Moderne apparaten zijn compact en gemakkelijk op te bergen. Bovendien, en dit is een belangrijk punt, bespaar je enorm veel tijd. Geen ritjes meer naar de sportschool, maar sporten wanneer het jou uitkomt.

4. Fysieke voordelen voor je lichaam

De hometrainer is niet alleen goed voor je conditie, maar ook voor je spieren. Je traint vooral je benen, bilspieren en je core. Het verhoogt je uithoudingsvermogen en bevordert de vetverbranding. Extra pluspunt: het is een low-impact oefening, dus vriendelijk voor je gewrichten. Ideaal voor wie een efficiënte, maar zachte training zoekt.

5. Volg je vooruitgang

Tenslotte, de meeste moderne hometrainers hebben een ingebouwd systeem waarmee je je vooruitgang kunt bijhouden. Hoeveel je fietst, de verbrande calorieën, je hartslag: alles is zichtbaar. Dit motiveert enorm en helpt je om gestelde doelen te bereiken.

De 3 meest gewilde hometrainers

Met zoveel keuzes op de markt, wil je natuurlijk weten: welke hometrainers springen er echt uit? Voordat je je portemonnee trekt, neem even een kijkje naar deze topkeuzes die momenteel de harten van velen veroveren.

1. Tunturi Cardio Fit B35 Hometrainer

Sta je op het punt een hometrainer te kiezen? Ten eerste biedt deze Tunturi Hometrainer een rotsvaste stabiliteit, dankzij die brede voetsteunen. Daarnaast is er een ergonomisch stuur dat je zelf kunt verstellen. Met maar liefst acht trainingsniveaus, en daarbij, een monitor die álles laat zien: van je snelheid tot je hartslag. Bovendien is hij kinderlijk eenvoudig te bedienen. Werkt op batterijen, en als kers op de taart, er zit zelfs een handig plekje voor je tablet of smartphone op.

2. VirtuFit HTR 1.0 hometrainer

Met de VirtuFit Hometrainer waan je je bijna op je eigen tweewieler. Ten eerste, de realistische 8 kg roterende massa en de authentieke zithouding. Daarnaast biedt deze fietsvriend je feedback over je prestaties, van calorieverbruik tot hartslag. En, tijdens het trappen een film kijken? Met de handige tablethouder kan dat. Overigens, met zijn stevige bouw en doordachte design bevestigt dit Nederlandse merk zijn topkwaliteit.

3. FitBike Ride 2 – Hometrainer

Op zoek naar de perfecte trainingspartner? Ten eerste biedt de Fitbike hometrainer programma’s voor élk doel. Daarnaast zorgt het U-vormige stuur voor comfort, terwijl je, dankzij de hartslagfunctie, optimaal traint. Met een ingebouwde tablethouder, en ook, een geruisloze werking. Bovendien is het apparaat uitgerust met twaalf trainingsprogramma’s en een gebruiksvriendelijke bediening. En laten we niet vergeten: je blijft altijd op de hoogte van je prestaties.

Lees ook: Niet vaker, maar efficiënter sporten: zó doe je dat dus

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker