Placeholder

Running met Vriendin: tips bij zon of regen

Hardlopen kan altijd, maar sommige weersomstandigheden vragen om wat aanpassingen.

Hardlopen kan altijd, maar sommige weersomstandigheden vragen om wat aanpassingen.

Regen
Je bent misschien geneigd om je extra warm aan te kleden. Niet doen: zodra je aan het rennen bent, begint je eigen kacheltje al na een paar minuten te branden. Draag je extra laagjes, dan ga je ook sneller zweten. Hierdoor koelt je lichaam niet alleen af door de regen, maar ook door je eigen zweet. Kies dus alleen voor een shirt (met lange mouwen) en eventueel een waterafstotend jasje. Let wel op: geen enkel jack is helemaal waterdicht, anders ademt de stof niet meer. Wel handig: een pet, zodat je geen water in je ogen krijgt.

Zon
Niets zo lekker als in het zonnetje te beginnen aan je rondje. Maar schijnt de zon erg fel, smeer je dan in elk geval in met een zonnebrandcrème (spf 50) en loop in een schaduwrijke omgeving. Is het warmer dan 25 graden? Vermijd dan de warmste momenten van de dag, tussen twaalf en drie uur, en neem altijd een flesje water mee om uitdroging te voorkomen.


Start running met Vriendin en moedig elkaar aan

In Vriendin 17 vind je een handig plan om te gaan hardlopen. Met dit plan lukt het ook jou om over twaalf weken 15 minuten te rennen. Enthousiast geworden over hardlopen of behoefte aan extra motivatie? Op Vriendin.nl/hardlopen delen we gedurende deze 12 weken extra runningtips.

Ontmoet andere vrouwen en moedig elkaar aan! 
Op deze pagina van ons forum ontmoet je andere Vriendin-lezeressen om ervaringen mee te delen, elkaar te motiveren en natuurlijk tips uit te wisselen.

 

Heb je onze Vriendin Fit & Gezond special al gezien? Bestel hem vandaag nog in onze webshop