Zwangerschapstest

Zita: ‘Ik denk niet dat hij kan leven met die abortus’

Zita is dolgelukkig met haar verloofde. Alleen één ding verzwijgt ze liever: dat ze op haar negentiende voor een abortus heeft gekozen.

Keurige man

Zita (29): “Ik was als tiener behoorlijk rebels. Ik rookte, dronk en danste me een weg door het weekend. Als je me toen had verteld dat ik me ooit zou verloven met een keurige christelijke man, had ik je waarschijnlijk uitgelachen. En toch gebeurde het. Mijn wilde haren was ik trouwens wel al kwijt hoor, toen ik Peter anderhalf jaar geleden leerde kennen via Tinder. Peter is behoorlijk gelovig, maar niet op een prekerige manier. Hij gaat op zondag naar de kerk en wil ook graag voor de kerk trouwen, maar dat ik niet geloof, maakt hem niet uit. Hij vindt het belangrijker dat we dezelfde ideeën hebben over de wereld waarin we leven, dezelfde toekomstdromen en normen en waarden. En dat hebben we. We passen heel goed bij elkaar.”

Lees ook: Vera houdt haar abortus verborgen voor haar man

Mond houden

“Peter weet dat ik voordat ik hem leerde kennen een stuk minder braaf was, daar heb ik nooit een geheim van gemaakt. Toch vertel ik hem bewust één ding niet: dat ik op mijn negentiende heb gekozen voor een abortus zou weleens het einde van onze relatie kunnen betekenen. Over abortus is Peter namelijk heel fel: het leven is een wonder van God en daarover mag je als mens niet beslissen. Zélfs niet als je heel jong bent of de omstandigheden niet optimaal zijn om een kind te krijgen. ‘Dan zorg je maar dat die omstandigheden beter worden, ik kan echt geen begrip opbrengen voor mensen die abortus laten plegen’, zei hij eens toen het onderwerp ter sprake kwam. Ik hield wijs mijn mond en blijf dat doen ook.”

Lees ook: ‘Ik heb mezelf die abortus nooit vergeven’

Foto: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen