Vriendin 5: Marians kinderen werden ontvoerd naar Irak

Vriendin 5: Marians kinderen werden ontvoerd naar Irak

‘Hij kon ze toch niet ongestraft meenemen? Maar dat kon dus wel’

‘Hij kon ze toch niet ongestraft meenemen? Maar dat kon dus wel’

Tien jaar geleden brengt Marians Irakese ex-man haar zoon en dochter niet terug. Daarna begint Marian een oneindige zoektocht naar haar kinderen. Ze blijkt geen poot te hebben om op te staan en moet de hoop opgeven. ‘Hij heeft me het dierbaarste in mijn leven ontnomen.’

Precies tien jaar geleden zwaaide Marian van Zon (52) haar kinderen Sennah (toen zes) en Amar (toen vier) uit voor een bezoek aan hun vader, de Irakese Safa. Samen met Marians nieuwe partner Jan en haar moeder hadden ze kerst gevierd. De laatste dagen van de vakantie zouden Sennah en Amar bij hun vader doorbrengen. Marian weet nog hoe ze de kinderen nakeek tot de auto om de hoek van de straat verdween.

Minstens zo levendig herinnert ze zich de zondagavond waarop Safa de kinderen thuis zou brengen. De onrust die ze voelde toen de klok 19.00 uur aangaf en er nog geen spoor van hen te bekennen was. “Het werd later en later”, vertelt Marian. “Elke vijf minuten stond ik op om de voordeur te openen en de straat in te kijken. Het vroor die avond en ik was bang dat er onderweg iets was gebeurd, dus belde ik de politie om te informeren of er een ongeluk had plaatsgevonden. Daarna ben ik alle ziekenhuizen in de omgeving gaan bellen. Maar er waren geen verkeersslachtoffers binnengebracht."

Lees het hele verhaal van Marian in Vriendin 5 en praat mee op het forum.