Persoonlijke verhalen

Vriendin 5: Mariannes zoon pleegde zelfmoord

‘Mijn grootste nachtmerrie werd waarheid’

Vanaf zijn vijftiende was Erwin, de zoon van Marianne (55), met zichzelf in gevecht. Vorig jaar maakte hij een einde aan zijn leven door voor de trein te springen. “Ik moest hem loslaten. Dat was wat hij wilde.”

“Ik ben er veertien jaar bang voor geweest. Jaren waarin ik mijn zoon continu met zichzelf in gevecht zag. Op 1 mei vorig jaar werd mijn angst werkelijkheid: Erwin was voor de trein gesprongen. Ik weet niet of het verdriet zal slijten, op dit moment nog niet. Je hoort als ouder je kind niet te cremeren. 29 is geen leeftijd om te sterven. Erwin was een lief kind. Hij kon heerlijk spelen en was zorgzaam en blij. Toen hij tien was, overleed zijn vader. Ik bleef achter met Erwin, zijn vier jaar jongere zusje en mijn jongste zoon, die toen pas drie was.

Een paar jaar was het rustig in huis, tot Erwin rond zijn vijftiende opeens vreemd gedrag ging vertonen. Hij ging als een gek sporten. Hij gaf zijn kleedgeld uit aan rare spullen. Een groot mes bijvoorbeeld. Hij werd ook steeds agressiever, af en toe herkende ik hem niet meer. Soms was ik écht bang voor hem. Op andere momenten was hij weer de jongen die ik kende: lief, altijd bezig met computers en muziek, en iemand met wie je enorme lol kon hebben.”

Lees het hele verhaal van Marianne in Vriendin 5 en praat mee op het forum.

Foto: Istockphoto

Reageer op dit artikel

Hoe waren jouw kinderen in hun pubertijd?

Opstandig

onze oudste raakte in een zware depressie toen hij 16 jaar was…moeilijk voor hemzelf en zijn omgeving niemand kon tot hem door dringen….met zoveel geduld,liefde en gevecht tegen instanties en school is heeft hij zichzelf overwonnen.

Instagram