Persoonlijke verhalen

Vriendin 49: zelfhypnose hielp Willeke de pijn uit te schakelen

“Ik voelde helemaal niets van de ingreep dankzij hypnose”

Na een traumatische ingreep wist Willeke (48) het zeker: voor geen goud zou ze deze pijn nog eens doorstaan. Toch moest ze opnieuw onder het mes. Toen leerde ze zichzelf te hypnotiseren: “Ik hoorde de instrumenten, maar pijn voelde ik geen moment. Ik voelde me juist rustig.”

Willeke: “Toen ik 45 werd, ontving ik een uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker. Ik moest een uitstrijkje laten maken bij de huisarts. Ik maakte me er geen zorgen over, want vijf jaar daarvoor had ik het ook al eens laten doen en toen was er niets aan de hand. Nietsvermoedend ging ik ernaartoe, ik zag er niet eens tegenop. Maar deze keer deed het vreselijk veel pijn, ik wist niet wat me overkwam. Het bloedde ook. Een paar weken later kwam er een brief: er waren verkeerde cellen gevonden. Wat betekende dit? De volgende ochtend hoorde ik bij de huisarts dat ik PAP2 had, dan zijn er in het uitstrijkje kleine celafwijkingen te zien. De assistente zei dat ik me geen zorgen moest maken, deze uitslag kwam heel vaak voor.”

Lees het hele verhaal van Willeke in Vriendin 49 en praat mee op het forum.

Reageer op dit artikel

Heb jij ook op een bijzondere manier geleerd met pijn om te gaan?

Ja, en dat doe ik door..

Ik probeer heel diep door te ademen, als je probeert om zo veel mogelijk te ontspannen dan kun je beter de pijn verdragen. Wat een verhaal zeg, heb het achter elkaar uit gelezen.

Ja, en dat doe ik door..

een echtscheiding aan te vragen.. Vreemd maar waar. Door al jaren in een stress huwelijk te zitten, werden mijn pijnklachten alleen maar erger. Met als gevolg nu volledig arbeidsongeschikt verklaard te zijn. Ontslagvergunning wordt aangevraagd. Allemaal doordat ik niet gesteund en begrepen ben door mijn aanstaande ex…. Door zijn gedrag werden mijn klachten ondragelijk. Nu ik de knoop heb doorgehakt, lijkt het alsof er een boom van mijn lijf af valt…. Ik kan weer adem halen…Pijnvrij ben ik niet, maar het is weer acceptabel….

Instagram