Persoonlijke verhalen

Vriendin 49: Haar kinderwens vervulde Ingrid zelf

‘Het was nu of nooit’

Ze droomde van een man en een kind voor haar dertigste. Op haar dertigste verjaardag was ze nog steeds single en na lang afwegen besloot ze er alleen voor te gaan. Ingrid kreeg een dochter in haar eentje, maar ze is niet alleen: “Mijn familie en vrienden staan achter me.”

Het leek me fijn om een relatie te hebben; de warmte van iemand aan je zij, iemand met wie je kunt praten, een maatje in het leven. Dat die droom niet uitkwam, vond ik heel jammer. Maar dat hoefde wat mij betreft niet te betekenen dat ik mijn kinderwens zou laten varen.

Ik gaf mezelf tot mijn dertigste de tijd een man te vinden. Daarna was ik van plan het alleen te doen. Maar ja, toen wérd ik dertig en stelde mijn zusje mij die confronterende vraag. Het zette me aan het denken. Had ik een kind wel genoeg te bieden in mijn eentje?

Lees het hele verhaal van Ingrid in Vriendin 49 en praat mee op het forum.

 

Reageer op dit artikel

Zou jij de opvoeding van een kind in je eentje aangaan?

Ja, dat zou ik wel doen!

Ik zit zelfs al in het traject!

Nee, dat zou ik te zwaar vinden

Mijn man reisde veel en dus stond ik er vaak alleen voor, dat was geen pretje ! Zou zoiets ook niet snel weer doen als ik het over mocht doen.

Ja, dat zou ik wel doen!

Als je kinderwens heel groot is en je hebt geen partner dan is het mooi dat je voor deze optie kunt kiezen.

Ja, dat zou ik wel doen!

Ik ben lange tijd alleenstaand door het leven gegaan met de wens een lieve partner te vinden om een gezinnetje te stichten. Toen ik dacht het alleen een kindje te nemen bleken er diverse lichamelijke bezwaren te bestaan. Die lieve partner is er wel gekomen: 2 dagen voor mijn 40e verjaardag! Kindergeluk haal ik nu uit de liefde voor onze prachtige kleindochter.

Instagram