Persoonlijke verhalen

Vriendin 44: Dana heeft een Second Love-vriend

Dana (39) en Edward (44) hebben drie dochters. Hoewel hun relatie goed is, heeft Edward geen behoefte meer aan seks. Dana wel. Daarom heeft ze nu een minnaar. “Door met hem te vrijen, ben ik een leuker mens.”

Dana: “Het is nooit mijn bedoeling geweest actief te worden op datingsite Second Love en een minnaar te zoeken. Maar ik wist gewoon niet meer wat ik anders moest doen. Mijn man heeft al jaren geen behoefte meer aan seks. We vreeën gewoon niet meer. Maar ik kan mijn behoefte niet uitschakelen, dus bleef ik het bij Edward proberen. Daardoor werd de seks zo beladen dat het echt tussen ons in ging staan. Ik raakte gefrustreerd en onzeker en Edward had het gevoel dat hij faalde en tekortschoot als partner. Maar hij kan er ook niets aan doen. Hij had én heeft gewoon nauwelijks behoefte aan seks. Niet met mij en niet met een ander. Dat is misschien altijd al zo geweest, alleen viel het me aan het begin van onze relatie niet zo op.”

Nog hartstikke verliefd
“Edward en ik leerden elkaar kennen in onze studententijd, op een feestje van wederzijdse vrienden. We raakten aan de praat en het klikte meteen. Daarom wisselden we mailadressen uit en hadden we daarna intensief contact. Dat was zo leuk dat we al snel afspraken. De eerste echte date vonden we allebei spannend, maar het voelde meteen goed en toen hij een paar weken later voor het eerst bleef slapen, vlogen de vonken ervanaf. Misschien hadden vlak daarna mijn alarmbellen al moeten afgaan. We studeerden niet in dezelfde stad, dus in de weekenden reisden we vaak naar elkaar toe. Dan gebeurde het weleens dat we dat hele weekend geen seks hadden. En dat terwijl we nét samen waren en nog hartstikke verliefd. Naarmate het weekend vorderde, werd ik steeds onrustiger, omdat er nog niks was gebeurd. Als ik op zondag dan weer in de trein zat naar mijn studentenkamer, dacht ik dat ik gek werd. Ik verlangde zo naar hem en naar seks! Maar als we het dan die keer erna weer deden, was ik mijn frustratie in no time weer vergeten. Dan liep ik een week lang te zingen en te stralen en vroegen mijn huisgenoten steeds wat er toch met me was. Liefde maakt schijnbaar echt blind.”

‘Mijn man heeft nauwelijks behoefte aan seks. Niet met mij en ook niet met een ander’

Aan mezelf twijfelen 
“Omdat het verder supergoed tussen ons ging, besloten we direct na onze studies te gaan samenwonen en Edward vroeg me al snel ten huwelijk. Natuurlijk zei ik ja! Omdat we allebei jong kinderen wilden, besloten we meteen voor kinderen te gaan. In zes jaar kregen we drie dochters. In die periode stond ons seksleven op een laag pitje. De zwangerschappen, het hebben van een jong gezin en mijn drukke baan slokten me op, waardoor mijn behoeften naar de achtergrond verdwenen. Toen de meisjes ouder werden en één voor één naar school gingen, kregen we weer wat meer tijd voor onszelf. Ik hoopte dat ons seksleven weer zou opleven, maar dat gebeurde niet. Jarenlang eigenlijk niet. Natuurlijk ging ik aan mezelf twijfelen. Was ik niet meer aantrekkelijk? Wilde ik soms rare dingen in bed? We zijn in relatietherapie gegaan, maar ook daardoor kwam Edwards behoefte niet terug. Uiteindelijk besloten we: we doen het niet meer. Sinds we dat hebben uitgesproken, gaat het beter tussen ons. De druk is eraf. Edward durft me weer te knuffelen, omdat hij weet dat ik niet meteen meer van hem verlang. En daardoor heeft hij niet langer het gevoel te falen.”

Schuldgevoel 
“Kort na ons besluit heb ik Edward verteld dat ik mijn heil dan wel ergens anders wilde zoeken. Edward stemde in. Hij wist dat ik het nodig had en wist ook dat ik nooit van hem zou willen scheiden. Hoewel ik zijn goedkeuring had, voelde het toch vreemd. Alleen al het openen van de website van Second Love bezorgde me in het begin een schuldgevoel. Ik ben vrij conservatief opgevoed, in een Zeeuws dorp. Seks is iets wat binnen het huwelijk hoort, is me altijd ingeprent. Het kon dus niet, wat ik deed. Het mocht niet, hoorde niet. Toch schreef ik me uiteindelijk in, omdat ik wist dat ik niet de rest van mijn leven seksloos wilde doorbrengen.''

Lees verder in Vriendin 44.

Hebben jij en je man ook een huwelijkscrisis overwonnen? Praat mee op het forum.
Lees ook: '
De ex van Nathalie is plotseling hertrouwd'

Reageer op dit artikel

Martine Em

Ik zou het toch niet kunnen hoor. Als je samen in bed ligt, ben je toch ook lekker intiem met elkaar? Edward kan haar toch op diverse manieren masseren en verwennen? Je kunt samen leuke dingetjes bedenken om met elkaar te doen, misschien kunnen jullie allebei wat bedenken. Nee, je moet het niet buiten de deur zoeken met een vreemde.

Beantwoorden

Instagram