Lezeressen vertellen: 'Zo gaf ik mijn seksleven een boost'

Dana: ‘Ik kan niet zonder seks, daarom stemde mijn man in met een minnaar’

Dana (39) en Edward (44) hebben drie dochters. Hoewel hun relatie goed is, heeft Edward geen behoefte meer aan seks. Dana wel. Daarom heeft ze nu een minnaar. “Door met hem te vrijen, ben ik een leuker mens.”

Dana: “Het is nooit mijn bedoeling geweest actief te worden op datingsite Second Love en een minnaar te zoeken. Maar ik wist gewoon niet meer wat ik anders moest doen. Mijn man heeft al jaren geen behoefte meer aan seks. We vreeën gewoon niet meer. Maar ik kan mijn behoefte niet uitschakelen, dus bleef ik het bij Edward proberen. Daardoor werd de seks zo beladen dat het echt tussen ons in ging staan. Ik raakte gefrustreerd en onzeker en Edward had het gevoel dat hij faalde en tekortschoot als partner. Maar hij kan er ook niets aan doen. Hij had én heeft gewoon nauwelijks behoefte aan seks. Niet met mij en niet met een ander. Dat is misschien altijd al zo geweest, alleen viel het me aan het begin van onze relatie niet zo op.”

Nog hartstikke verliefd

“Edward en ik leerden elkaar kennen in onze studententijd, op een feestje van wederzijdse vrienden. We raakten aan de praat en het klikte meteen. Daarom wisselden we mailadressen uit en hadden we daarna intensief contact. Dat was zo leuk dat we al snel afspraken. De eerste echte date vonden we allebei spannend, maar het voelde meteen goed en toen hij een paar weken later voor het eerst bleef slapen, vlogen de vonken ervanaf. Misschien hadden vlak daarna mijn alarmbellen al moeten afgaan. We studeerden niet in dezelfde stad, dus in de weekenden reisden we vaak naar elkaar toe. Dan gebeurde het weleens dat we dat hele weekend geen seks hadden. En dat terwijl we nét samen waren en nog hartstikke verliefd. Naarmate het weekend vorderde, werd ik steeds onrustiger, omdat er nog niks was gebeurd. Als ik op zondag dan weer in de trein zat naar mijn studentenkamer, dacht ik dat ik gek werd. Ik verlangde zo naar hem en naar seks! Maar als we het dan die keer erna weer deden, was ik mijn frustratie in no time weer vergeten. Dan liep ik een week lang te zingen en te stralen en vroegen mijn huisgenoten steeds wat er toch met me was. Liefde maakt schijnbaar echt blind.”

Aan mezelf twijfelen

“Omdat het verder supergoed tussen ons ging, besloten we direct na onze studies te gaan samenwonen en Edward vroeg me al snel ten huwelijk. Natuurlijk zei ik ja! Omdat we allebei jong kinderen wilden, besloten we meteen voor kinderen te gaan. In zes jaar kregen we drie dochters. In die periode stond ons seksleven op een laag pitje. De zwangerschappen, het hebben van een jong gezin en mijn drukke baan slokten me op, waardoor mijn behoeften naar de achtergrond verdwenen. We deden het nog wel, maar heel sporadisch. Toen de meisjes ouder werden en één voor één naar school gingen, kregen we weer wat meer tijd voor onszelf. Ik hoopte dat ons seksleven weer zou opleven, maar dat gebeurde niet. Er gebeurde he-le-maal niets. Jarenlang eigenlijk niet.

Natuurlijk ging ik aan mezelf twijfelen. Was ik niet meer aantrekkelijk? Wilde ik soms rare dingen in bed? Wilde ik te vaak? Omdat Edward mijn eerste echte liefde was, had ik geen vergelijkingsmateriaal. Misschien hield het seksleven bij iedereen wel op na een paar jaar huwelijk. Ik sprak er ook niet over met vriendinnen. Seks vond ik privé, iets tussen mij en Edward. Ik heb een tijd gedacht dat we beter uit elkaar konden gaan. Seks is een wezenlijk onderdeel van een relatie. Wat waren wij als we geen seks hadden? Maar ik realiseerde me dat een scheiding niet is wat ik wil. Ik hou van Edward. We hebben veel lol, hebben samen ons motorrijbewijs gehaald en rijden met heel veel plezier samen. Bovendien ben ik dol op hem als de vader van onze kinderen. Een breuk zou betekenen
dat dat allemaal zou wegvallen. We zijn in relatietherapie gegaan, maar ook daardoor kwam Edwards behoefte niet terug. Uiteindelijk besloten we: we doen het niet meer. Sinds we dat hebben uitgesproken, gaat het beter tussen ons. De druk is eraf. Edward durft me weer te knuffelen, omdat hij weet dat ik niet
meteen meer van hem verlang. En daardoor heeft hij niet langer het gevoel te falen.”

Lees ook: Ellen: ‘Mijn man en ik hebben al tien jaar geen seks meer, en dat is oké’

Schuldgevoel

“Kort na ons besluit heb ik Edward verteld dat ik mijn heil dan wel ergens anders wilde zoeken. Edward stemde in. Hij wist dat ik het nodig had en wist ook dat ik nooit van hem zou willen scheiden. Hoewel ik zijn goedkeuring had, voelde het toch vreemd. Alleen al het openen van de website van Second Love bezorgde me in het begin een schuldgevoel. Ik ben vrij conservatief opgevoed, in een Zeeuws dorp. Seks is iets wat binnen het huwelijk hoort, is me altijd ingeprent. Het kon dus niet, wat ik deed. Het mocht niet, hoorde niet. Toch schreef ik me uiteindelijk in, omdat ik wist dat ik niet de rest van mijn leven seksloos wilde doorbrengen. Dat inschrijven bleek nog best ingewikkeld, want ik wilde niet dat onze meiden per ongeluk op de site zouden komen of zouden zien waar ik mee bezig was. Ik moest er dus voor zorgen dat de site niet in de browsergeschiedenis terecht kon komen en ik heb een ander e-mailadres aangemaakt. Zo zorg ik ervoor dat ze thuis niet met mijn escapades worden geconfronteerd.

Eenmaal lid van Second Love ging er een wereld voor me open. Ik was vooral overdonderd door het aantal reacties dat ik kreeg. Er waren blijkbaar veel meer mannen lid dan vrouwen, dus ik had ze bij wijze van spreken voor het uitkiezen. Zeker toen ik een foto plaatste van mijn blonde haar. Binnen een paar dagen kreeg ik wel twintig reacties. Sommige waren kort en krachtig, van mannen die echt alleen een snelle seksdate wilden, andere mannen reageerden juist weer heel leuk en vol humor. Ik ben altijd op mijn intuïtie afgegaan, want ik wilde niet met de eerste de beste seks. Ik wilde ook een leuk gesprek met iemand kunnen voeren of met iemand kunnen lachen. En natuurlijk moest ik hem kunnen vertrouwen en weten dat hij mijn privacy nooit zou schenden. Dat is dan weer een voordeel van zo’n site: iedereen zit in hetzelfde schuitje en komt er niet voor een nieuwe relatie, maar voor seks.”

Liefdevol

“Op een gegeven moment had ik leuk contact met een man. Hij was grappig en zijn foto sprak me aan. Ik downloadde KIK, een app waarin je zonder telefoonnummer kunt chatten en waar mijn kinderen en man dus niet bij konden. Hij bleek een paar jaar ouder dan ik en had ook een gezin waar hij dol op was en dat hij absoluut niet wilde verlaten. Hij en zijn vrouw, over wie hij liefdevol en met respect sprak, hadden nog wel seks, maar voor zijn behoefte veel te weinig.
Ik moest erg lachen om zijn berichtjes en onze gesprekken voelden zo goed, dat we besloten af te spreken. We leken wel een stel pubers die stiekem liepen te zoenen in het bos. Ik vond het vreselijk spannend, maar ook erg leuk. Eindelijk kreeg ik weer de seksuele aandacht waarnaar ik zo had verlangd. Dat had ik zó gemist. Toen ik thuiskwam na die wandeling, stond de boerenkool op tafel en kon ik zo aan schuiven. Daar zat ik dan. Met rode wangen van opwinding en een enorm schuldgevoel. Dit was mijn gezin, het belangrijkste in mijn leven. Waarom was dat niet genoeg voor me? Toch realiseerde ik me ook dat ik het nodig had en hierdoor een leukere vrouw en moeder zou zijn.

De tweede keer dat we afspraken, hebben we gevreeën. Dat ging best grappig. Hij is handelaar en heeft een eigen zaak. Toen ik daar binnenstapte, was er net een klant. Hij gaf me een kopje koffie en daar zat ik dan: te wachten op seks. Terwijl hij in gesprek was met die klant, keek hij me een paar keer betekenisvol aan en nadat de klant weg was, deed hij de deur op slot en hebben we waanzinnig gevreeën. Ongecompliceerd, lekker en stevig.”

Zelfverzekerder

“Hoewel ik me na die vrijpartij en de paar die erop volgden nog steeds schuldig voelde, was het ook precies wat ik nodig had. Ik ben er inderdaad vrolijker door geworden en zelfverzekerder. Ik twijfel ook niet langer aan mezelf in bed. Ik wil niets raars. Ik wil gewoon zo nu en dan seks en dat is heel normaal.
Inmiddels zijn we bijna een jaar verder en heb ik bijna elke week seks met mijn minnaar. Mijn vriendinnen weten van niets. Dat is soms moeilijk, maar ze wonen nog in het dorp waar we vandaan komen en ik heb het idee dat ze me raar en vies zullen vinden als ze weten dat ik een minnaar heb.

In het begin was ik ook bang dat het ranzig zou zijn, maar de seks en de omgang zijn heel respectvol. Hij gaat nooit over grenzen heen en onze relatie is gelijkwaardig. We hebben ook gewoon veel plezier samen. Ik kan seks en liefde heel goed los van elkaar zien. Liefde krijg ik thuis, van Edward en van onze drie fantastische dochters. Voor seks ga ik naar mijn minnaar.” Was hij maar jaloers…

“Hoewel ik altijd eerlijk ben geweest tegen Edward, durfde ik het in het begin niet te vertellen als ik naar een seksafspraak ging. Dat hoefde ook niet, want Edward werkt overdag. Toen de verwarmingsmonteur een keer langskwam en niemand thuis trof, heb ik gelogen dat ik bij een vriendin was en die afspraak met de monteur helemaal was vergeten. In werkelijkheid had ik een uur lang wilde seks gehad met mijn minnaar. Omdat dat toch niet goed voelde, heb ik een heel open gesprek met Edward gehad en hem verteld dat ik een minnaar had gevonden. Edward reageerde heel begripvol. Hij wist natuurlijk al dat ik dat graag wilde, maar nu had ik dus daadwerkelijk iemand gevonden en sprak ik het uit. Hij was blij voor me. We respecteren van elkaar dat we andere behoeften hebben. Ik laat hem met rust en hij gunt mij seks. Dat vind ik bijzonder. Ik kan nu ook zeggen dat ik woensdagochtend niet thuis zal zijn, omdat ik dan met een ander ben.
Misschien had ik liever gehad dat hij jaloers was geworden. Dat hij weer voor mij en ons seksleven zou knokken, maar dat gebeurde niet. Hij is nog steeds vooral opgelucht. Hij hoeft niet meer. Dat accepteer ik, maar soms zou ik willen dat het anders was. Want wat ik natuurlijk het liefst zou willen, is dat het vuur tussen ons weer oplaait.

Lees ook: Angela (52): ‘Ik betrapte mijn man met de buurvrouw’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen